Start rekenkameronderzoek RMN

21 november 2018 om 13:07 lokaal

BUNNIK Wekelijks halen medewerkers van de Reinigingsdienst Midden Nederland het huishoudelijk afval op bij inwoners van zes gemeenten in de provincie Utrecht. Ook maakt de reinigingsdienst de straten schoon en zorgt ze voor gladheidsbestrijding. Voor een enkele gemeente onderhoudt de reinigingsdienst ook het openbaar groen.

Doet de reinigingsdienst dit op een goede manier en zijn inwoners er tevreden over? Dat gaan de rekenkamercommissies van vijf gemeenten onderzoeken. Zes gemeenten uit de provincie Utrecht hebben taken zoals het ophalen van huishoudelijk afval en het reinigen van straten uitbesteed aan een gezamenlijke dienst: de Reinigingsdienst Midden Nederland (afkorting RMN). De RMN wil die taken uitvoeren op een 'effectieve, efficiënte, kwalitatief hoogwaardige en klantvriendelijke manier'. De rekenkamercommissies van de gemeenten Bunnik, Baarn, Nieuwegein, Soest en IJsselstein gaan onderzoeken of de RMN haar taken goed en efficiënt uitvoert. De hoofdvraag in het onderzoek is: wat vragen de gemeenten van RMN en maakt RMN deze verwachting waar? Er wordt ook een tevredenheidsonderzoek onder inwoners gedaan. De verwachting is dat de rekenkamercommissies het onderzoek publiceren in april 2019.

De rekenkamercommissie is een onafhankelijke commissie die de effectiviteit en de efficiëntie van het gemeentelijk beleid onderzoekt. De commissie werkt onder andere voor de gemeente Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie