Dans
Dans "Afrikaanse maskers" Danielle Corbijn

Omgeving Houten barst van de talenten

19 november 2018 om 12:13 lokaal Deel je nieuws

Dat er veel talent in Houten te vinden is bewijst maar weer eens de door Stichting OVKB Producties georganiseerde voorstelling “Night at the Museum”. Op zondag 18 november genoot het publiek in Theater aan de Slinger van deze twee maal volledig uitverkochte voorstelling. Van het begin tot het eind applaus!

 

Tijdens deze boeiende voorstelling werden werken van bekende kunstenaars als Monet, Mondriaan, Degas maar ook het kunstwerk “Dans” van de Houtense kunstenares Dorothee Dijkhuis op een herkenbare manier in dans gepresenteerd. Naast de optredens van selectiegroepen van Dansstudio Olga van Koningsbrugge hebben een aantal oud-leerlingen, die inmiddels aan een van de dans- of balletacademies studeren, in duetten of solo’s aan deze productie mee gewerkt. 

 

“Geweldig om aan dit soort projecten mee te werken en het mogelijk te maken om deze dansers en danseressen te laten schitteren”, aldus stichting bestuurslid de heer de Jong. “Het is fantastisch te zien hoeveel talent er meedoet en dat wij als stichting dit soort optredens mogelijk kunnen maken. Deze jonge mensen ervaren veel meer alle ins en outs hoe een voorstelling tot stand komt dan bijvoorbeeld bij de reguliere optredens aan het eind van een seizoen. Het op een zeer hoog niveau werken met kostuumontwerp, choreografen en een regisseur is voor velen een volledig nieuwe ervaring. Ook de oud-leerlingen, waarbij een aantal het toneel van de Stopera in Amsterdam vertrouwd terrein is, zijn tijdens alle repetities en de generale aanwezig. Wij zijn zeer tevreden over het resultaat van dit project en gaan volgende maand weer van start met het volgende. Maar nu eerst met andere bestuursleden een drankje aan de bar.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie