Eef Goes krijgt van burgemeester Ruud van Bennekom het lintje opgespeld en de felicitaties.
Eef Goes krijgt van burgemeester Ruud van Bennekom het lintje opgespeld en de felicitaties. Richard Thoolen

Eef Goes in zonnetje gezet

19 november 2018 om 10:03 lokaal

BUNNIK Eef Goes heeft zich als vrijwilliger al 30 jaar ingezet bij de Voetbalvereniging Bunnik '73. Daar heeft hij talrijke functies vervult, waaronder lid van het dagelijks bestuur, het maken en bezorgen van het clubblad en lid schoonmaakploeg kleedlokalen. Omdat Goes na 30 jaar zijn bestuurstaken neerlegt vond voorzitter André Westerhout het tijd om hem eens goed in het zonnetje te zetten.

Richard Thoolen

Nadat Goes tijdens de Algemene Ledenvergadering van afgelopen vrijdag tot erelid was benoemd verscheen tot zijn grote verrassing de net geïnstalleerde burgemeester van Bunnik, de heer Ruud van Bennekom om er nog een schepje boven op te doen. In naam van de koning mocht de burgemeester de heer Goes onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en hem het bijbehorende lintje opspelden. Deze eer viel hem niet alleen ten deel voor zijn vrijwilligerstaken bij Bunnik '73, maar voor zijn onbaatzuchtige inzet in diverse functies bij tal van andere organisaties waaronder: De Zonnebloem, werkgroep Regionale activiteit, Personeelsvereniging Computercentrum Bondsspaarbanken, Zeister Zegel Zoekers, Wintersportclub Après~Ski, Geloofsgemeenschap H. Nicolaas en de parochie H. Paus Johannes XXIII.

GLIMLACH Nadat burgemeester van Bennekom de heer Goes had toegesproken en al zijn positieve werken gememoreerd had nam Goes zelf het woord. Hij bedankte iedereen die het mogelijk gemaakt had dat hij dit dankbare werk 30 jaar had mogen doen. Goes gaf verder aan dat de grootste beloning voor hem lag in een glimlach op het gezicht brengen van mensen, iets wat hij in het vervolg ook bij De Zonnebloem zou gaan doen. En ook al geniet Goes van het kijken naar wedstrijden van het 1e team, nog blijer wordt hij wanneer hij de kittens (jeugd van 4 en 5 jaar) in veel te grote broeken het veld ziet betreden. Goes: ,,Deze kinderen stralen iets puurs uit en hebben echt plezier. Voor mij is het de kunst om het kind in mezelf levend te houden."

AANPAKKEN Eef Goes: ,,Ik stop dan wel met mijn bestuurstaken, maar ik ga wel door met het schoonmaken van de kleedkamers. Ik vind het niet erg om mijn handen vuil te maken. Wat ik zie dat pak ik aan, en ze zijn wel het visitekaartje van voetbalvereniging Bunnik '73." Goes was verder aangenaam verrast dat zijn broer Casey speciaal uit Canada overgekomen was om de ceremonie bij te kunnen wonen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie