eritrese vluchteling krijgt racefiets

5 november 2018 om 19:53 Sport/sport Deel je nieuws

Ik ben als vrijwilliger werkzaam bij Vluchtelingenwerk in het AZC Leersum en kreeg een tijd geleden een verzoek van de projectleider van het project Prima Perspectief, dat een vluchteling uit Eritrea met een verblijfsstatus in Driebergen was komen wonen. Hij wilde graag vrijwilligerswerk doen bij D.T.C. (Driebergse Tour Club) en in ruil daarvoor meefietsen binnen de club.

Ik ben zelf fervent fietser bij de Driebergse Tourclub en heb Ambesagr uitgenodigd een keer mee te fietsen. Hij vertelde een professionele wieleropleiding in Eritrea te hebben gehad en dat kon ik aan zijn manier van fietsen op een racefiets wel merken.

Tijdens zijn eerste toertocht met ons samen bleek echter, dat zijn fietsframe was gescheurd en onbruikbaar was geworden. Ik ben voor hem op zoek gegaan en vond bij mijn fietsenmaker, de Fietsboetiek in Bunnik, een redelijke tweedehands racefiets. Frans Berrens, de eigenaar, zegde toe om de racefiets helemaal na te kijken en daar waar nodig onderdelen kosteloos te vervangen.

Omdat Ambesagr een uitkering geniet (hij volgt een kappersopleiding) besloot ik een actie binnen D.T.C. op te zetten, om deze fiets te kunnen bekostigen. Zover hoefde het niet te komen, want een DTClid betaalde spontaan het gehele bedrag voor de fiets en kon Ambesagr heel gelukkig maken.

Op vrijdag 9 november om 15.00 uur draag ik de racefiets over aan Ambesagr in de Fietsboetiek, Dorpsstraat 18 in Bunnik.

Wellicht iets voor een human interest verhaal met foto.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie