Celeritas pakt de volle winst in eigen huis

5 november 2018 om 00:26 Sport/sport Deel je nieuws

In sporthal De Tol kregen de mannen van Celeritas Saturnus'72 uit Ridderkerk op bezoek, in deze sportieve wedstrijd wist Celeritas een ruime overwinning te boeken. Direct na het beginsignaal waren het de gasten die Celeritas lieten schrikken, voordat er 2 minuten verstreken waren stonden zij tweemaal oog in oog met de de Celeritas keeper. Ondanks dit afgegeven signaal bleef Celeritas onvoldoende bij de les en namen de gasten een 1-3 voorsprong en bleven die  houden tot halverwege de eerste helft. Het was toen Celeritas dat bij 5-5 langszij kwam en een voorsprong nam van 1 en 2 doelpunten, in de laatste 4 minuten van de eerste helft bij  de stand 8-7 kwam Celeritas pas goed op stoom. In de resterende tijd tot aan de rust werd een 13-9  stand bereikt.

In de tweede helft is de voorsprong van Celeritas niet meer in gevaar geweest ondanks dat er nogal eens afspeelfouten werden gemaakt. Vooral het spelen de lange bal ging nogal eens fout, waarvan Saturnus'72 dan ook gretig gebruik maakte. Celeritas zorgde aanvallend er voor dat de voorsprong niet uit handen werd gegeven. Het was vooral de Celeritas keeper Ron Rutgers die een glansrol vervulde, hij wist 3 van de 4 strafworpen te stoppen, ook andere acties bezorgde de aanvallers van de gasten hoofdbrekens. In de slotfase liet Celeritas blijken dat ze de overwinning niet meer uit handen te wilde geven. Het werd een verdiende 26-20 zege.

In deze hoofdklasse zijn de verschillen heel klein, na 5 speelrondes gaar Hercules aan de leiding met 8 punten gevolg door 7 ploegen met ieder 6 punten op de 2e plaats waaronder Celeritas. Zaterdagavond speelt Celeritas in Den Haag tegen SOS-Kwiek, Celeritas bewaart aan deze ploeg minder prettige herinneringen.