Constantia en solisten poseren net voor aanvang van het concert
Constantia en solisten poseren net voor aanvang van het concert Patrick Bloemberg

Constantia zet geweldige And're Rieu concert op de planken

4 november 2018 om 20:25 lokaal Deel je nieuws

MFA Het Kwartier in Werkhoven puilde afgelopen zaterdag opnieuw uit z'n voegen tijdens Constantia's And're Rieu Theaterconcert. 110 jaar Constantia en dit moest de climax van de jubileum activiteiten worden, en dat werd het! Al weken was het concert uitverkocht en geruime tijd voordat de deuren van de tot theater omgebouwde sportzaal opengingen stond het publiek al te dringen om maar geen seconde te moeten missen. Zij kregen waar voor hun geld.

Toen ook commissaris van de Koning in Utrecht, de heer Willibrord van Beek en wethouder Jorrit Eijbersen hun plaats in de zaal hadden ingenomen, betrad precies om 20:00 uur het jubilerende Constantia op klanken van André Rieu de zaal. De dames waren voor de gelegenheid allemaal gekleed in prachtige lange "Rieu-jurken". De heren stijlvol in jacquet met slipjas.

Wat volgde was een geweldige show met bekende walsen, afgewisseld met tango's van Astor Piazzolla, Nederlandstalige luisterliedjes en Zuid Amerikaans vuurwerk. De percussiegroep van Constantia zorgde voor een vrolijke noot met The Rhythm Kitchenmaids.

Als gasten traden pianist Bert van den Brink en trombonist Paul Langerman samen met orkest of solistisch op. Trombonist Paul Langerman bracht onder meer een ode aan de onlangs overleden chansonnier Charles Aznavour met het prachtige "She". Bert van den Brink mixte na de pauze met zijn virtuoze pianospel de diverse werken aan elkaar waardoor er als het ware een non-stop programma ontstond.

De show werd, op geheel eigen wijze, aan elkaar gepraat door presentator Benjamin Murick. Tevens zong hij onder begeleiding van orkest en pianist Bert van den Brink. Daarbij wist hij menigeen tot tranen toe te beroeren met het gevoelige "Mag ik dan met jou".

De reacties na afloop van het concert waren lovend. Constantia's dirigent Leon Vliex en muzikanten werden tijdens de aansluitende Meet & Greet bedolven onder de complimenten. Wethouder Jorrit Eijbersen twitterde al snel na afloop "Waar een klein dorp groot in is! Een geweldig And're Rieu concert. Wat een show en muzikaliteit!"

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie