Koen van Gulik (rechts) krijgt bloemen van de burgemeester
Koen van Gulik (rechts) krijgt bloemen van de burgemeester Kuun Jenniskens

Koen van Gulik voor P21 beëdigd als fractieassistent

1 november 2018 om 21:39 lokaal

ODIJK Tijdens de raadsvergadering van 1 november is Koen van Gulik - uitgever bij de Wereldbibliotheek - beëdigd als fractieassistent voor de 8-koppige fractie van P21.

Kuun Jenniskens

Dat Koen van Gulik, die sinds 2008 in Bunnik woont, op de lijst van P21 terecht is gekomen, voert terug naar zijn jeugd in Eindhoven. ,,Elke avond was het bij ons thuis een discussie tussen mijn vader, die van PvdA huize was, en mijn moeder die VVD raadslid was in Eindhoven. Mijn ouders waren het volkomen met elkaar oneens - dus elke avond was het bij ons polarisatie aan tafel. Maar over één ding waren ze het wel eens", zo voegt van Gulik toe. ,,Beiden hechtten een groot belang aan de lokale politiek, veel meer dan landelijk.”

Die betrokkenheid is op Koen van Gulik overgegaan, ook het idee dat mensen zich verantwoordelijk moeten voelen voor dit veld. Zodoende is Koen van Gulik op 1 november door burgemeester Roland van Schelven tot fractieassistent beëdigd. ,,Via het fractieassistentschap wil ik het vak van raadslid leren, want dat is het echt. En ik wil mijn betrokkenheid verdiepen en de P21 raadsleden verder ondersteunen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie