Van links naar rechts: Zonnebloem-voorzitter Bert Staal, autodealer André Onwezen en pastor Adri Verweij.
Van links naar rechts: Zonnebloem-voorzitter Bert Staal, autodealer André Onwezen en pastor Adri Verweij. Margriet Hunse

Onwezen sponsort Zonnebloem

22 oktober 2018 om 19:30 lokaal

ODIJK Ondernemer André Onwezen van Carteam Onwezen levert via de Clubbonus een aanzienlijke financiële bijdrage aan de Zonnebloem Odijk. Als klanten bij Onwezen een aankoop doen of onderhoud laten uitvoeren, kunnen ze de transactie aanmelden via de website van de Zonnebloem Odijk. Onwezen stort vervolgens een sponsorbijdrage op de rekening van de Zonnebloem afdeling Odijk.

Margriet Hunse

CLUBBONUS Eén van die klanten is pastor Adri Verweij, een bekend gezicht in het dorp. Hij zocht specifiek een auto met een automaat en een hogere instap. In de showroom van Onwezen vond hij een gebruikte Nissan die aan alle eisen voldeed. De auto is jong, heeft weinig kilometers gemaakt en ziet er leuk uit, vindt Verweij. Hij kwam nog eens kijken met zijn zwager en besloot tot aankoop over te gaan. Maar als de pastor in een nieuwe auto rijdt, valt dat natuurlijk meteen op. Adri Verweij werd dan ook meteen aangesproken door Zonnebloem-voorzitter Bert Staal, die hem wees op de Clubbonus-actie van de Zonnebloem en Carteam Onwezen.

SPONSORBEDRAG De actie sluit aan bij de landelijke sponsorafspraak die autodealer Broekhuis heeft gemaakt met de Zonnebloem. Bij elke verkochte auto, nieuw of gebruikt, en bij elke onderhoudsbeurt en aanschaf van onderdelen doneert de autodealer een bedrag aan de Zonnebloem. Penningmeester Eef Goes is al jaren vaste klant bij Onwezen, en bedacht dat de actie ook een idee was voor Odijk. Hij stapte naar dealer André Onwezen, die meteen enthousiast was. Hij is zijn klanten graag van dienst, en de sponsoractie past daar goed bij. Onwezen levert met zijn actie een substantiële bijdrage aan het budget van de Zonnebloem, volgens Goes. André Onwezen blijft er bescheiden onder. ,,Het levert iedereen iets op. De Zonnebloem ontvangt een donatie en ik krijg meer klanten. De actie loopt goed, maar er kan nog veel meer bij." De hoogte van het sponsorbedrag per auto staat vast, en heeft geen invloed op de prijs van een auto of een onderhoudsbeurt.

ZONZIJ Pastor Adri Verweij vindt het een geweldige actie. ,,Alle partijen hebben er voordeel bij, en het heeft mij helemaal niets gekost." Hij kent de Zonnebloem van dichtbij omdat de bijeenkomsten plaatsvinden achter de Nicolaaskerk. ,,Zo ongeveer in mijn achtertuin dus. En sinds een tijd mag ik zelf ook meedoen. Ik ben na afloop geneigd mijn portemonnee te trekken, maar tot mijn verbazing kost het tot nu toe steeds niets. Ik vind het geweldig dat een toch kwetsbare groep mensen op deze manier wordt verwend." Voorzitter Bert Staal: ,,Overigens organiseren we ook activiteiten waar wel een eigen bijdrage wordt gevraagd, zoals bij het bezoek aan een voorstelling of de bioscoop." Staal bedacht zelfs een slogan voor de actie bij Onwezen: ,,Onwezen- zonwezen- Zonnebloem". Pastor Verweij herinnert zich de vaste leus van Zonnebloem-oprichter Alex van Waayenburg, die hij persoonlijk heeft gekend: ,,Houdt de zonzij!"

Meer informatie over de Clubbonus-actie is te vinden op www.zonnebloemodijk.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie