Afbeelding
Poelsma

Koninklijke onderscheiding voor Alida Melkert; dementie op de kaart gezet

23 oktober 2018 om 11:30 lokaal

ZEIST ODIJK Wat een verrassing. Tijdens de jubileumviering van Alzheimer Nederland regio Zeist werd de volgende spreker aangekondigd. In plaats daarvan kwam de hele familie van Alida Melkert en de waarnemend burgemeester van Bunnik, Roland van Schelven, op het toneel. Alida was duidelijk bijzonder verrast. Ze had dit niet verwacht.

Kuun Jenniskens

De reden van het symposium was het 25 jarig bestaan van Alzheimer Nederland in de regio Zeist. Alida Melkert uit Bunnik is een van de oprichters van het regiobestuur en is er vanaf het begin bij betrokken. Het is al meer dan 25 jaar dat Alida zich met veel passie en doorzettingsvermogen inzet voor de belangen van mensen met dementie in onze regio. Zo verstrekt Alida informatie over dementie tijdens informatiemarkten en bijeenkomsten en heeft ze meegeholpen met de oprichting van de vijf Alzheimer Cafés in de regio. Ze werkte mee aan het uitrollen van het Landelijk Dementie platform in onze provincie. Alida was lid van het Netwerk Dementie, dat alle partijen die zich met dementie bezighouden, met elkaar in contact brengt. Ze hielp mee met het organiseren van de dementie- monitor die iedere twee jaar gehouden wordt en die de positie van de mantelzorgers onderzoekt. Verder neemt Alida deel aan diverse patiëntenpanels. Mede dankzij de inspanningen van Alida is de basis gelegd voor een dementievriendelijke samenleving en een goede ondersteuning van mantelzorgers.

Burgemeester Van Schelven zei het zo: ,,U heeft zich in diverse disciplines meer dan 25 jaar ingezet om het taboe rond dementie te doorbreken en de ziekte bespreekbaar te maken. In deze vijfentwintig jaar heeft u zich met veel passie en doorzettingsvermogen ingezet voor de belangen van mensen met dementie en hun naasten. U heeft zich met verve ingezet voor een dementievriendelijke samenleving. Men omschrijft u als het gezicht van en de vraagbaak voor dementie in deze regio. Mede dankzij uw initiatieven en inzet staat dementie op de kaart.”

Redenen te over om Alida Melkert afgelopen vrijdag in het zonnetje te zetten. Ze werd onderscheiden tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie