Er zijn mensen onwel geworden in een kantoorpand aan de Schoudermantel
Er zijn mensen onwel geworden in een kantoorpand aan de Schoudermantel ASMedia
update

Mensen onwel in kantoorpand

15 oktober 2018 om 12:30 lokaal

BUNNIK In Bunnik zijn zeker 21 mensen onwel geraakt in een kantoorpand nadat ze rook van een brand hebben ingeademd. Het gebouw van kredietverstrekker ALFAM aan de Schoudermantel is ontruimd, zo'n 120 mensen zijn opgevangen in het nabijgelegen Postillion-hotel.

RTV Utrecht
 

De brand brand rond 9.00 uur uit en is mogelijk expres door iemand aangestoken. Bijna twee uur later, toen het vuur al gedoofd was, werd opeens alarm geslagen bij ALFAM. Vermoedelijk is daar rook naar binnen gekomen door het ventilatiekanaal.

Het is nog niet bekend hoe ernstig de 21 slachtoffers eraan toe zijn. Van zeker één slachtoffer is bekend dat hij of zij naar het ziekenhuis is gebracht. Er zijn veel ambulances en brandweerwagens opgeroepen om hulp te verlenen, daarom was de Schoudermantel voor een deel afgesloten voor verkeer.
 

Details over de brand ontbreken vooralsnog. Er zou plastic zijn verbrand, wat leidde tot veel rook. De brand was op een terrein naast het kantoor van ALFAM. 

Rond 13.00 uur heeft de brandweer laten weten dat de naweeën van het vuur geen gevaar meer opleveren voor de nabije omgeving. Even later mochten enkele medewerkers even snel naar binnen om wat persoonlijke spullen op te halen. De klachten bij het onwelgeraakte personeel nemen inmiddels af. (bron: RTV Utrecht)
 

BUNNIK Maandagmorgen 15 oktober rond 11.00 uur zijn meerdere personen onwel geworden in een kantoorpand aan de Schoudermantel in Bunnik.
Het pand is ontruimd. Het pand met 120 werknemers is ontruimd. Meerderen personen worden nagekeken door ambulancepersoneel en één van hen is inmiddels naar het ziekenhuis vervoerd. De brandweer verricht metingen. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie