Winst voor sterk spelend Celeritas

15 oktober 2018 om 00:10 Sport/sport Deel je nieuws

In de hanbalderby Celeritas tegen het Utrechts HMS/Achilles hebben de mannen van Celeritas in sporthal De Tol hun ware gezicht laten zien. Na de off day van vorige week stond er nu een team dat met volle inzet heeft gestreden en ook staaltjes van goed handbal lieten zien. Na een voorzichtige start van Celeritas ontstond er een levendige wedstrijd die in een hoog tempo werd gespeeld. Een vervelend moment ontstond er in de 13e minuut, Mark van der Ven liep een ernstige enkel blessure op en moest van het veld gedragen worden. Na deze tegenslag bleef Celeritas het spel bepalen, door de open verdediging van de gasten kregen de Celeritas aanvallers  ruimte die dan ook goed werd benut. Celeritas kon tot aan de rust de voorsprong uitbouwen tot 13-8. In de tweede helft was Celeritas heer en meester, vlotte aanvallen en een goed verdedigend team zorgde er voor dat halverwege de tweede helft de stand al 21-11 was. Het was toen reeds duidelijk dat een overwinning binnen handbereik lag, toen de goed leidende scheidsrechters Troost en Faber uit Zaandam het einde floten was de verdiende 25-14 overwinning binnen.

Komend weekend zijn er geen handbal wedstrijden, 28 oktober speelt Celeritas in Schiedam tegen Ventura