Dirigent Leon Vliex met één van zijn muzikanten.
Dirigent Leon Vliex met één van zijn muzikanten. Jeanin de Zwarte

Het grote And’re Rieu Theaterconcert in 4 dagen uitverkocht

14 oktober 2018 om 20:17 lokaal Deel je nieuws

Muziekvereniging Constantia uit Werkhoven viert dit jaar haar 110 jarig bestaan. Het grote And’re Rieu Theaterconcert op zaterdagavond 3 november a.s. is de climax van de jubileumviering.

Dames in ruisende baljurken, heren strak in jacquet. Werkhoven z’n eigen Vrijthof! Constantia schotelt haar publiek een fantastische muzikale avond voor, geheel in stijl van de maestro André Rieu, met walsen, tango’s, gevoelige kleine liedjes en tot slot feestelijke Zuid-Amerikaanse klanken. Daarbij worden zij bijgestaan door enkele geweldige gasten zoals Bert van den Brink (piano/accordeon), Paul Langerman (trombone) en Benjamin Murck (zang & presentatie). Het geheel staat onder leiding van dirigent Leon Vliex.

Bij de opening van haar jubileumjaar kondigde de vereniging dit spektakel al aan. Vandaar dat de belangstellenden waarschijnlijk in de startblokken stonden toen op zaterdag 6 oktober jl. de officiële kaartverkoop startte met als gevolg dat al na 4 dagen de laatste toegangskaart de toonbank over ging. Het grote And’re Rieu Theaterconcert is daarmee 3,5 week voor aanvang al uitverkocht.

Voorzitter Niels van de Leemkolk erkent eerlijk enigszins overvallen te zijn door de snelheid waarmee de kaarten verkocht zijn. “We hadden wel signalen opgevangen dat er veel belangstelling was voor dit concert. Maar dat het zo hard zou gaan, heeft niemand durven voorspellen. We snappen dat er wellicht diverse mensen teleurgesteld zijn omdat zij het spektakel moeten missen”.

Het jubileumconcert vindt plaats in MFA Het Kwartier in Werkhoven. Een zaal die, na aftrek van podium, plaats biedt aan maximaal 275 personen. Meer is niet mogelijk en vergunning technisch niet toegestaan. “Het is spijtig dat er in Werkhoven geen locatie bestaat waar zulke grootschalige evenementen georganiseerd kunnen worden. Een zaal met een capaciteit van circa 400 zitplaatsen hadden we naar verwachting moeiteloos vol gekregen", aldus Constantia's voorzitter.

Een extra voorstelling op vrijdagavond of zondagmiddag is overwogen maar gaat helaas niet lukken. Vrijwilligers van Constantia zijn anderhalve dag bezig met opbouwen en kunnen vrijdagmorgen pas starten. Eerder lukt niet in verband met sportactiviteiten en schoolgym. Het is dan onmogelijk de zaal vrijdag om 17:00 uur op te leveren voor de noodzakelijke soundcheck. De zondagmiddag viel tevens af omdat de solisten reeds andere optredens hadden geboekt staan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie