Knutselen op de kinderboerderij
Knutselen op de kinderboerderij Chantal Schalkx-Doornenbal

Adoptiefeest Dier en Wij Odijk

7 oktober 2018 om 20:14 Sport/sport Deel je nieuws

Zondag 7 oktober was het weer zover: het jaarlijkse adoptiefeest bij Kinderboerderij Dier en Wij. Dit wordt elk jaar rond dierendag georganiseerd. Alle dieren kunnen tegen een klein bedrag geadopteerd worden. Dit geld wordt gebruikt om voor de dieren te zorgen. Er wordt bijvoorbeeld voer van gekocht.

Het was gezellig druk en de kinderen vermaakten zich in het zonnetje met spelletjes, knutsels, uileballen uitpluizen, en natuurlijk het knuffelen van dieren. De ouders konden onder het genot van een kopje koffie en cake naar de kinderen en dieren kijken, maar ook (kinder)boeken kopen bij de boekenkraam. Alle opbrengsten komen geheel ten goede aan de kinderboerderij. 

Zoals elk jaar werden er nu ook weer diploma's uitgereikt aan kinderen die als vrijwilliger bij de kinderboerderij werken. Om een diploma te krijgen moeten ze verschillende taken doen zoals dieren vervoeren, leren kip optillen, nagels knippen, maar ze leren ook wat theorie over de dieren. Het was een geslaagde middag, maar er zijn nog dieren die geadopteerd kunnen worden. Ook zoekt de kinderboerderij altijd (volwassen) vrijwilligers voor allerlei klussen. Kijk voor meer informatie op www.dierenwij.nl 
Trotse kinderen met hun diploma
Demi, Raoul en Quinty knuffelen met de konijnen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie