Beleef dementie door improvisatietheater
Beleef dementie door improvisatietheater Ervarea

Alzheimer Zeist en omstreken viert 25-jarig bestaan

4 oktober 2018 om 23:03 lokaal Deel je nieuws

De regionale afdeling van Alzheimer Nederland bestaat dit jaar 25 jaar. Al 25 jaar zetten vrijwilligers van de stichting zich in voor mensen met dementie en hun naasten. Op 19 oktober aanstaande wordt dit jubileum gevierd tijdens het symposium SamenLeven met dementie in FIGI in Zeist.
 

De afdeling is actief in de gemeenten De Bilt, Bunnik, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist. In verschillende plaatsen wordt één keer per maand een Alzheimer Café georganiseerd, waar diverse thema’s besproken worden en waar men ervaringen kan uitwisselen met elkaar. Daarnaast zijn de vrijwilligers actief in belangenbehartiging en in de ketenzorg voor mensen met dementie.

Jaarlijks worden er tijdens Wereld Alzheimer Dag diverse bijeenkomsten georganiseerd om dementie op een laagdrempelige manier op de kaart te zetten.

 

Al deze activiteiten hebben tot doel om de regio Dementievriendelijk te maken. Verschillende organisaties en bedrijven hebben inmiddels het kenmerk Dementievriendelijk mogen ontvangen, zoals Albert Heijn in Doorn, de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Bakkerij Brandsma uit Zeist.

 

Voor het symposium op 19 oktober is een aansprekend programma samengesteld voor iedereen die op welke manier dan ook met dementie te maken heeft. We hebben vooral een actieve insteek: wat kunnen we met elkaar doen om het leven van mensen met dementie zo goed mogelijk te houden? Vanuit verschillende oogpunten wordt dit belicht: een wetenschapper komt aan het woord over kwaliteit van leven, de bedrijfsleider van Albert Heijn vertelt over dementievriendelijk zijn en iemand met dementie vertelt over zijn ervaringen.


Viert u het 25-jarig bestaan mee? Het symposium is gratis en iedereen is welkom. Aanmelden is noodzakelijk en kan via: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zeist-en-omstreken 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie