Luchtfoto van het natuurgebied bij de Steenovenweg in Werkhoven met links de nevengeul en rechts de Kromme Rijn
Luchtfoto van het natuurgebied bij de Steenovenweg in Werkhoven met links de nevengeul en rechts de Kromme Rijn Webkaart Provincie Utrecht

Natuurgebied Steenovenweg in Werkhoven wordt weer open en zichtbaar

4 oktober 2018 om 16:14 Sport/sport Deel je nieuws

Op 8 oktober starten beheerswerkzaamheden in het natuurgebied aan de Steenovenweg in Werkhoven. Het gebied werd in 2008 ingericht als natuurgebied. Inmiddels is het begroeid geraakt met onder andere wilgen, elzen, gras en riet. Een deel van deze begroeiing wordt nu verwijderd zodat het bijzondere rivierlandschap weer open en zichtbaar wordt en recreanten hiervan kunnen genieten. Ook kan het water uit de Kromme Rijn straks weer gemakkelijk door de nevengeul stromen.

Werkzaamheden
Het onderhoud zal afhankelijk van het weer tot eind oktober duren. De volgende werkzaamheden worden uitgevoerd:

- de monding en bochten in de nevengeul worden aangepakt zodat het water uit de Kromme Rijn er weer gemakkelijk doorheen kan stromen, waardoor het een aantrekkelijker paaiplaats voor vissen wordt;
- de poel wordt opgeschoond;
- de ooievaarspaal wordt vernieuwd;
- er wordt een nieuwe picknickbank geplaatst;
- een deel van de spontane begroeiing (onder andere wilgen, elzen, gras en riet) wordt verwijderd.

Beperkte verkeershinder
De hinder voor het verkeer wordt zo beperkt mogelijk gehouden. Het gebied blijft tijdens de werkzaamheden gewoon toegankelijk voor wandelaars.

Krachtig en vitaal landelijk gebied
Het werkzaamheden in het natuurgebied aan de Steenovenweg worden uitgevoerd door Agterberg BV. Het onderhoud wordt gecoördineerd door gebiedscoöperatie O-gen in opdracht van de provincie Utrecht, die eigenaar is van het gebied. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. Er wordt gewerkt volgens een ecologisch verantwoord werkprotocol wat rekening houdt met de aanwezige planten en dieren. Het project is onderdeel van de Agenda Vitaal Platteland van de provincie Utrecht. De provincie werkt daarmee aan een krachtig en vitaal landelijk gebied.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie