Collecteweek Brandwonden Stichting

3 oktober 2018 om 07:09 lokaal

BUNNIK Het belangrijkste moment van het jaar voor de Brandwonden Stichting is ongetwijfeld in oktober. Dan is het van 7 tot en met 13 oktober collecteweek. Bij voordeuren van Groningen tot Limburg klinkt die week de vraag: 'Hebt u nog wat over voor de Brandwonden Stichting?' Dan komt het erop aan, want de Brandwonden Stichting ontvangt geen overheidssubsidie en is grotendeels afhankelijk van de inkomsten uit de collecte.

Om het ideaal te kunnen verwezenlijken, namelijk brandwonden littekenloos genezen, is de stichting afhankelijk van alle collectanten die zich voor de brandwondenslachtoffers inzetten. Vandaar de oproep: 'Geef om een littekenvrije toekomst'. Mensen met brandwondenlittekens zijn vaak het doelwit van vervelende opmerkingen en leven in een samenleving waarin je jezelf met een geschonden uiterlijk driedubbel moet bewijzen.

Ambassadeurs Jeroen, Britt, Sharon en Veronica hebben na hun ongeluk ieder op hun eigen manier steun aan de Brandwonden Stichting gehad. Er zijn diverse projecten die mensen met brandwonden ondersteunen bij het oppakken van hun leven. Psychosociale hulp, cursussen waarin je om leert gaan met je littekens, maar ook lotgenotendagen voor kinderen, jongeren en volwassenen.

Om dit alles te kunnen blijven doen, is geld nodig. Daarom hoopt de Brandwonden Stichting in de collecteweek op de steun van Nederland te mogen rekenen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie