VC Kromme Rijn Volleybal sleept overwinning binnen

30 september 2018 om 12:51 Sport/sport

BUNNIK Vorige week is de competitie van het nieuwe volleybalseizoen weer van start gegaan. Zowel de dames als heren van VC Kromme Rijn zijn met een overwinning goed uit de startblokken gekomen.

De heren traden in Odijk aan tegen Jupiter uit Oudewater. Na een goed begin, makkelijke winst in de eerste set met 25-20, kwamen de mannen in een onverklaarbare dip terecht. De spelverdeling was niet optimaal en de aanvallers wisten nauwelijks meer te scoren. Gevolg: set twee en drie werden verloren. In de vierde set dreigde het foutief af te lopen. Tot halverwege de set stond het team met vijf punten achter, maar met name Arno en Wouter wisten de beleving binnen het team weer terug te brengen. Ineens wisten de mannen weer zelf te scoren, waarmee de vierde set met 25-16 werd gewonnen. In de vijfde beslissende set hadden de heren de tegenstander volledig onder controle. Buitenaanvaller Niels maakte belangrijke punten. De set werd met 15-8 winnend afgesloten. Eindresultaat: 3-2 winst.

De dames speelden vorige week al hun eerste wedstrijd bij Jupiter in Oudewater. Zij keerden toen huiswaarts met een keurige 3-1 overwinning. Afgelopen zaterdag speelden zij de tweede wedstrijd tegen GO uit Geldermalsen. Een tegenstander die net iets meer in huis had dan het Odijkse vrouwenteam. Coach Ine had met slechts zeven dames een krappe selectie beschikbaar. De dames knokten voor wat ze waard waren, maar set 1 en 2 werden ruim verloren. In set 3 begon het tij te keren. De set ging lang gelijk op, tot de aanvoerster van GO met twee moeilijke services de set besliste. Toch gaf dit moed voor de vierde en laatste set en deze werd met 25-20 gewonnen. De wedstrijd werd dan wel met 3-1 verloren, maar de dames hebben prima tegenstand geboden en gingen met een goed gevoel richting de kleedkamer.

VC Kromme Rijn biedt volleybal voor alle leeftijden en elk niveau. Van jong tot oud, van recreant tot competitiespeler. Kijk op www.vckrommerijn.nl. Inlichtingen via 06–5100 0187 of mail naar secretaris@vckrommerijn.nl.