elekrische deelauto bij het Regentenkwartier
elekrische deelauto bij het Regentenkwartier MyWheels

Bunnik landelijk koploper autodelen Na Utrecht, Amsterdam en Haarlem zijn in Bunnik de meeste deelauto's per inwoner te vinden.

30 september 2018 om 09:53 lokaal Deel je nieuws

In de landelijke monitor van autodelen van CROW scoorde Bunnik dit jaar weer zeer hoog. Na Utrecht, Amsterdam en Haarlem zijn in Bunnik de meeste deelauto’s per inwoner te vinden. Daarmee is Bunnik dus het best scorende dorp. Autodelen is in Bunnik mogelijk sinds 2006 en is sindsdien flink gegroeid. Landelijk zijn er nu 400.000 mensen die autodelen en ruim 41.000 deelauto's.

De meeste deelauto’s in Bunnik worden aangeboden via MyWheels en ook via Snappcar zijn in Bunnik deelauto’s te vinden. MyWheels passeerde dit jaar in Bunnik de mijlpaal van 500 leden. Martijn Rijnboutt was het 500e lid.  “Wij wonen nu bijna 7 jaar in Bunnik en inmiddels zijn wij van 2 eigen auto’s naar 1 auto gegaan. Door de week fietsen we bijna alles. Voor die enkele keer dat we toch beide tegelijkertijd een auto nodig hebben is het veel goedkoper en milieuvriendelijker een deelauto te nemen, dan continu 2 auto’s voor het huis vaak stil te hebben staan. Vooral de mogelijkheid om met je OV-chipkaart vrijwel lastminute een MyWheels mee te kunnen nemen maakt deze constructie erg aantrekkelijk voor ons.

Ook bewoners van nieuwe woningen in Bunnik zoals in het Regentenkwartier wisten de (elektrische) deelauto van MyWheels snel te vinden.

Via MyWheels en Snappcar is het mogelijk om een deelauto te huren, maar kunt u ook uw eigen auto of busje te huur aanbieden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie