Scouting Katimavik breidt uit

25 september 2018 om 09:05 lokaal

ODIJK Omdat het Scoutingspel geschikt is voor alle leeftijden, start Scouting Katimavik uit Odijk in november met een groep voor de jongste leden van vijf tot zeven jaar. De Scouting timmert flink aan de weg.

Scouting is spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen. Dat gaat het beste in leeftijdsgroepen. Op dit moment zijn er vier van die 'speltakken'. Dat worden er binnenkort weer vijf, want dan starten de Bevers: jongens en meisjes van vijf tot zeven jaar.

,,Bij ons doe je elke zaterdag van 9.45 tot 11.15 uur leuke spelletjes met kinderen die even oud zijn als jij", vertelt de leiding van de nieuwe groep. ,,We spelen in het fantasiedorp Hotsjietonia. Daar wonen verschillende mensen, waaronder Stuiter. Die mensen beleven samen met de Bevers allerlei avonturen, zoals knutselen en zingen met Keet Kleur en dingen over de natuur leren bij Bas Bos en Rebbel. Ook met Professor Plof en Stanley Stekker is er altijd wat te beleven."

De verschillende activiteitengebieden (verzamelingen van activiteiten die qua onderwerp bij elkaar horen) zorgen ervoor dat het programma bestaat uit veel variatie en dat kinderen elke week iets anders doen. De vaardigheden die kinderen opdoen, worden uitgebouwd bij een volgende leeftijdsgroep, zodat de leden zich continu blijven ontwikkelen. Dit wordt bij Scouting de 'doorlopende leerlijn' genoemd.

,,Onze Scoutinggroep is volop in beweging", legt bestuurslid Wim Ceelen uit. ,,We zijn hartstikke trots op het starten van deze nieuwe Bevergroep." Wim benadrukt nog eens het belang van vrijwilligers. ,,Zonder hen doen wij helemaal niets. Het zijn die mensen die het mogelijk maken om het spel van de Scouting ook in onze gemeente Bunnik te spelen. Bij onze vereniging kan iedereen terecht die als vrijwilliger aan de slag wil: elke week, één keer per maand of misschien jaarlijks bij een specifieke activiteit."

Ga voor meer informatie over de nieuwe leeftijdsgroep, mogelijkheden van vrijwilligerswerk en Scouting Katimavik in het algemeen naar www.katimavik.nl of mail naar secretariaat@katimavik.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie