Shantyfestival "Wijk en Buursteden"

26 september 2018 om 07:56 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Onder het motto "Wijk en Buursteden" organiseert het Wijks shantykoor "Tussen Rijn en Lek" voor de 16e keer een shantyfestival op zaterdag 29 september. Dit jaar met bijna louter koren uit de provincie, behalve Culemborg dan, maar dat is voor Wijk dan ook een echte "Buurstad". Een middag met muziek op 6 podia verspreid over de oude stad, veel gezelligheid en een haven vol antieke schepen van de Lekko dagen.

Al voordat de eerste shanties klinken zal winkelcentrum "De Heul" de spits afbijten met de Cothense fanfare Excelsior. Vanaf 10.45 uur bieden zij samen met hun majorettekorps het winkelend publiek een show aan. Een half uurtje later is ook op de Markt de eerste muziek te horen. Vanaf het bordes zetten de "Parels van de Kromme Rijn" hun beste beentje voor om het juiste sfeertje ook daar te creëren.

Rond het middaguur start vanaf het "Huis van de Gemeente" de optocht. Voorafgegaan door Excelsior gaan de ongeveer 500 !!! zangers richting marktplein. Daar verwelkomt burgemeester Poppens de koren uit onze Buursteden.

De koren gaan strijden om een nieuwe "Wijkse Zuidwester" uitgereikt door een vakjury onder leiding van wethouder Wil Kosterman, daarnaast kan er ook de 'Rabobankpublieksprijs 2018' gewonnen worden.

Om ongeveer 12.30 uur luid de burgemeester de bel waarna de zangers naar de podia gaan en om klokslag 13.00 uur kan het gezelligste shantyfestival van Midden Nederland beginnen.



PODIA EN LOCATIES Vanaf 13.00 uur zijn de koren afwisselend te bewonderen op de verschillende podia in de stad.

Het RABO bank podium op de Markt; Het Autobedrijf VERBEEK podium op plein voor de HEMA; Het Veldpoortstraatpodium, ter hoogte van Van Ginkel muziek; Het podium tegenover de RK-kerk; Het Mazijk 'tHoff podium in de Mazijk; Het Dijkstraat/Walmuurpodium

De prijsuitreiking is om 17.00 uur op het podium op de Markt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie