Afbeelding
Wil Muts Sporthuis Bunnik

Grasmatten geschikt voor voetbalcompetitie

31 augustus 2018 om 07:30 lokaal

ODIJK Vanwege het extreem droge weer en de langdurige hitte heeft het gras van voetbalvelden niet kunnen groeien. Een aantal voetbalverenigingen heeft de afgelopen weken geklaagd over onbespeelbare velden. Hoe zit dat hier? In Bunnik, Odijk en Werkhoven gaat het goed met de voetbalvelden, zo laat Wil Muts namens Sporthuis Bunnik weten.

Kuun Jenniskens

Het Sporthuis heeft de grasmatten van Bunnik 73, SV Odijk en Aurora de hele zomer extra aandacht gegeven. ,,We hebben de velden op niveau gehouden door ze te beregenen. Bij veld 3 van Bunnik 73 en veld 1 van SV Odijk was dat meer werk omdat daar de beregeningsinstallatie zelf op het veld moet worden geplaatst”, zo legt Wil Muts uit. ,,Alle andere velden hebben sprinklers die uit de grasmat ploppen en die zetten we automatisch aan. Het feit dat hier de afgelopen jaren in is geïnvesteerd, is met deze aanhoudende droogte een groot voordeel geweest. De velden liggen er goed bij. Zodoende kan de competitie op 20 september gewoon van start.”

Wel heeft het Sporthuis de verenigingen gevraagd om de grasmatten tot 1 september met rust te laten: ,,Het gras heeft na de eerste regens van half augustus wel twee weken de tijd nodig om te groeien en de achterstand in te lopen.”

Het beregenen heeft overigens wel een nadeel: ,,De aarde is zachter geworden en dat vinden mollen en konijnen lekker, dus er moet nu extra aandacht naar het dichten van holen en gangen.”

De conclusie van Muts is dat het droogte vervelend was maar dat de gevolgen niet al te negatief zijn. De KNVB laat op haar site weten dat er geen plannen zijn om de competitie op te schorten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie