Waterliniemuseum
Waterliniemuseum Waterliniemuseum

Romeinen en modelfiguren bij Waterliniemuseum tijdens Open Monumentendag

30 augustus 2018 om 15:30 lokaal

BUNNIK Ook dit jaar doet het Waterliniemuseum Fort bij Vechten weer mee met Open Monumentendag. Het fort komt geheel in teken van de Romeinen te staan, aansluitend op het landelijke thema 'In Europa'. Het Waterliniemuseum, dat precies op de grens van de oude Romeinse Limes en de Nieuwe Hollandse Waterlinie ligt, organiseert op 8 september drie gratis rondleidingen over Castellum Fectio. Aansluitend is een Romeinen-tentoonstelling in het museum gratis te bezoeken.

CASTELLUM FECTIO Castellum Fectio ligt naast Fort bij Vechten. Dit is het grootste castellum van de Romeinse Limes in Nederland en dateert uit de periode 40 v. Chr. tot 275 n. Chr. De contouren van de muren, de barakken, de poorten en het hoofdgebouw zijn in het landschap zichtbaar gemaakt door middel van betonnen randen. Een wandeling over deze reconstructie geeft bezoekers een prachtig beeld van zowel de omvang als de indeling van het castellum. In de rand is informatie en zijn originele archeologische vondsten aangebracht. De reconstructie van de Romeinse wachttoren in de nabijheid geeft een extra, authentieke Romeinse dimensie. Op het nabij gelegen Fort kunt u de Romeinententoonstelling bezoeken, die gaat over het leven van de vroegere bewoners van het castellum.

FIGURENBEURS Op diezelfde dag wordt in het Waterliniemuseum de eerste Nationale Figurendag georganiseerd. Op deze beurs worden allerlei modelfiguren tentoongesteld en verkocht. Liefhebbers uit heel Europa komen hier samen en nemen hun mooiste figuren mee. Een tingieter geeft een demonstratie voor het gieten van figuren en er worden historische veldslagen nagespeeld met miniatuurfiguren.

PRAKTISCHE INFORMATIE Geopend zaterdag 8 september van 10.00 - 17.00 uur. Op zaterdag zijn er om 13.00, 14.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen. Start voor de ingang van het Waterliniemuseum. De Romeinen-tentoonstelling is gratis te bezoeken, de figurenbeurs en de rest van het museum tegen een gereduceerde entreeprijs (€6,00 voor volwassenen, €4,00 voor kinderen van 5 t/m 12 jaar oud). Gratis met museumkaart.
Voor meer informatie, zie www.waterliniemuseum.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie