Zondag was het ideaal wandelweer
Zondag was het ideaal wandelweer Bert Fluitman

De Leientocht 2018

29 augustus 2018 om 07:33 lokaal

WERKHOVEN Afgelopen weekend is de 7e wandeleditie van 'De Leientocht' in en rond Werkhoven gehouden. Veel wandelaars die vrijdagavond hun buienradar hadden geraadpleegd waren niet naar Werkhoven afgereisd. Helemaal ongelijk hadden deze wegblijvers niet want 's middags teisterden hevige hoosbuien met hagel het parcours. Veel lopers die het wel hadden aangedurfd waren toen al weer hoog en droog terug in Werkhoven. Talloze wandelaars hadden minder geluk en kregen de de volle laag over zich heen. Ondanks dat bleef de stemming onder de 378 wandelaars van die dag opperbest..

De zondag werd een ideale wandeldag. Licht bewolkt, goede temperatuur en een schitterende wandelomgeving. Vanaf het begin was het druk bij de inschrijving voor de 6 verschillende afstanden. Alle extra parkeerterreinen in de buurt van de startplaats waren overvol. Maar liefst 472 wandelaars schreven zich in de loop van de ochtend in. Eén loopster heeft zowel vorig jaar als dit jaar beide dagen, met veel plezier de 40 km. gelopen.

Er is weer veel aandacht besteed aan de wandelroutes. Zelfs veel mensen die de omgeving goed kennen worden elke keer weer verrast door de onverwachte paadjes of weer een nieuwe boomgaard waar doorheen gelopen mag worden. De goede sfeer, de vriendelijke houding van de bijna 100 vrijwilligers en de uitstekende bepijling van de verschillende routes maken dat er veel wandelaars uit het hele land elk jaar opnieuw deze wandeling in hun agenda zetten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie