Thies vind het wel leuk dat hij steeds harder en hoger mag trappen bij taekwondo.
Thies vind het wel leuk dat hij steeds harder en hoger mag trappen bij taekwondo. Richard Thoolen

Sportieve kennismaking

25 augustus 2018 om 07:00 lokaal

ODIJK Dit jaar namen er 60 kinderen deel aan de Bunnikse spelen, zo'n 20 meer als voorgaand jaar. Buurtsportcoach Mieke is blij met de grote opkomst: ,,We hebben de Spelen dit jaar beter gepromoot en een datum gekozen aan het eind van de zomervakantie."

Tijdens de Bunnikse spelen van dit jaar konden kinderen kennis maken met een 8-tal sporten/bewegingsmogelijkheden die door aanbieders vakkundig en speels werden begeleid. De kinderen rouleerden langs alle aanbieders zodat zij ze allemaal een keer konden proberen. Voetbal werd begeleid door Bunnik '73, handbal door Celeritas, tennis door One2tennis, basketbal door de Blue Arrows uit Driebergen, Jiu-jitsu door Gracie Barra uit Utrecht, Taekwondo door Enoch Martial Arts, hardlopen door Loopgroep Bunnik en een klautercircuit door de Sport BSO.

GOED CONCEPT Dat het concept van de Bunnikse spelen goed is doordacht bleek uit het feit dat na afloop de kinderen zonder uitzondering enthousiast waren en een duidelijke voorkeur voor een bepaalde sport hadden gekregen. Zo vond Fleur Olivia uit Werkhoven Jiu-jitsu erg leuk. ,,Leuk dat je gewoon iemand mag slaan. Dat mag ik van mama nooit bij mijn kleine broertje." Moeder Caroline moet daar wel om lachen en voegt toe: ,,Mijn kinderen bruisen gewoon van de energie en kunnen dat uiten door lekker te sporten. Fleur Olivia doet al aan bootcamp en mijn zoon Joep van 6 zit op hockey en zwemmen dat is wel even genoeg." Thies van 4 is de zoon van Michiel uit Bunnik en vindt taekwondo erg leuk. Michiel: ,,In het begin vond Thies het heel spannend, maar later ging hij er helemaal in op. Eerst maar eens beginnen met de basisschool en later zien we wel of hij taekwondo leuk zal blijven vinden."

SPORT KIEZEN Het blijkt dat veel kinderen voor een sport kiezen omdat hun vriendjes/vriendinnetjes die ook beoefenen, of omdat hun ouders er op zitten. Daarom heeft Eline voor judo gekozen, Rinske voor taekwondo, Seb voor tennis en Annemette, Carlot en Guus voor hockey. Het zijn met name de jongste kinderen van 4 en 5 die zich nog aan het oriënteren zijn. ,,Dat is voor ons wel jammer" ligt Rinske toe, die taekwondo begeleidt. ,,De kinderen zijn erg enthousiast, maar voor teakwondo geldt een minimale leeftijd van 6 jaar. En in plaats van nog een jaar te wachten kiezen ze dan toch vaak voor een andere sport."

LEUKE DAG Voor de wat oudere kinderen geldt dat ze vaak al één of meerdere sporten beoefenen en dat ze meer voor het plezier deelnemen aan de Bunnikse spelen. Moeder Ida uit Bunnik: ,,Het is gewoon heel leuk om mee te doen. Het is goed georganiseerd met enthousiaste begeleiders. Echt een fijne vakantiedag zo." Moeder Yvette uit Odijk: ,,Ze zijn lekker bezig, en wat ik ook goed vind is dat ze gewoon water krijgen in plaats van ranja. Al die suikers hoeven van mij niet zo."

De buurtsportcoaches, sportaanbieders en kinderen waren allemaal enthousiast over de Bunnikse spelen.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie