Afbeelding
Bakker Vonk

Bakker Vonk scoort 5 sterren met oliebollen

14 december 2020 om 15:19 Advertorial_1

Het behalen van deze sterren is geen vanzelfsprekendheid. De oliebollen worden maar een korte tijd van het jaar gebakken en dat is dus geen dagelijkse routine. Ieder jaar in november gaan de bakkers van Bakker Vonk weer aan de slag met oliebollenbeslag, krenten en rozijnen om dit product perfect te maken. De toekenning van de 5 sterren laat zien dat het ook dit jaar meer dan goed gelukt is. In 2019 was bakker Vonk al de beste oliebollenbakker van de Randstad en daarvoor had hij de vetarmste oliebollen van Nederland in de bekende AD-test.

BUNNIK / ZEIST Bakker Vonk De Echte Bakker heeft een prachtig resultaat behaald bij de landelijke oliebollenkeuring van het Echte Bakkersgilde. De oliebollen van Bakker Vonk werden door de onafhankelijke vakjury als “uitmuntend” beoordeeld en kregen de maximale 5 sterren.

PRECISIEWERK Het bakken van oliebollen is een precisiewerkje. De krenten en rozijnen moeten op de juiste temperatuur zijn en precies lang genoeg wellen. In het beslag geeft Bakker Vonk zijn eigen signatuur mee aan de oliebollen door toevoeging van een klein beetje citrus. Hierdoor krijgen de oliebollen de unieke smaak die alleen bij Bakker Vonk te krijgen is. 

De keurmeesters hebben de oliebollen beoordeeld op kleur, vorm en smaak en ook hebben ze gekeken of de bollen niet te vet zijn. Op basis van de cijfers zijn de vijf sterren dik verdiend.

SPECIALITEITEN VERBETEREN Bakker Vonk is aangesloten bij het Echte Bakkersgilde. Dit Gilde heeft productkwaliteit hoog in het vaandel staan en naast de verplichte periodieke productkeuringen organiseert het Gilde extra keuringen van seizoensproducten. Het doel is de kwaliteit van verschillende specialiteiten waaronder de oliebollen, te verhogen. Echte Bakkers sturen hun producten in en ontvangen tips om verbeteringen te behalen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie