Arnoud Le Grand
Arnoud Le Grand Le Grand

Pensioen voor Bunnikse fysiotherapeut Arnoud Le Grand

9 december 2020 om 13:05 Advertorial_1

BUNNIK Fysiotherapeut Arnoud Le Grand gaat na een carrière van 45 jaar in januari met pensioen. Hij nam het initiatief tot samenwerking tussen de verschillende eerstelijns behandelaars in Bunnik. Ook begeleidde hij met plezier ongeveer 150 stagiaires. Ook Mark Munro begon als stagiaire bij Arnoud, maar hij zet nu als fysiotherapeut de praktijk voort onder de naam Fysiozorg Munro.

door Karin Tim-Mijland

Arnoud kijkt met plezier terug op zijn carrière. Arnoud: ,,Mijn vak is mijn liefde, niets was te veel.” Zelfs als patiënten hem in het weekend belden, vond hij dat geen probleem. ,,Ik vond het leuk om in een dorp te werken, ik kwam overal in de omgeving. Als je ergens 43 jaar werkt, ken je bijna iedereen.” Van diverse families behandelde hij drie generaties.

CARRIERE Nadat Arnoud afstudeerde, deed hij twee jaar ervaring op in een ziekenhuis in Gouda. Vervolgens begon hij op verzoek van een Bunnikse huisarts in1977 als eerstelijns fysiotherapeut in Bunnik. Hij zette zich vanaf het begin in voor samenwerking binnen de eerstelijns zorg. Hiervoor benaderde Arnoud huisartsen met het verzoek om patiënten te bespreken. Dit leidde tot patiëntenbesprekingen waar steeds meer huisartsen aan meewerkten. Dat was bijzonder. ,,In die tijd waren besprekingen tussen huisartsen en fysiotherapeuten not done.” Tijdens het “sociale uur” van de Gemeente Bunnik vertelden de brandweer, politie, fysiotherapeuten en de dominee over elkaars vakgebied. Dat ontstond mede op zijn initiatief. ,,Ik was de initiator van de multidisciplinaire samenwerking in Bunnik.” Naast de behandeling van patiënten gaf Arnoud ook examentrainingen en nam hij eindexamens fysiotherapie af. Hij volgende veel bijscholing en rondde de opleiding tot golffysiotherapeut en oedeemtherapeut af. Zelf golft hij regelmatig met veel plezier.

In de laatste jaren van zijn carrière wilde hij een plek creëren voor jonge fysiotherapeuten. Dit is gelukt, want in een nieuw gezondheidscentrum zet Mark Munro zijn praktijk voort. ,,In het volste vertrouwen geef ik hem mijn praktijk door, ik zie nu al dat hij er met meerdere fysiotherapeuten (de meesten met een masterdiploma) een geweldige praktijk van maakt.” In zijn toekomstplannen staat veel bewegen centraal. ,,Ik ga veel golfen, fietsen en wandelen met mijn partner en regelmatig naar Spanje.” Ook zijn voormalige patiënten adviseert hij veel te blijven bewegen. ,,Rust roest en het is beter voor je hart en geest…van zitten blijven wordt niemand beter.”

AFSCHEID ,,Het is moeilijk dat ik de mensen geen gedag kan zeggen. Als mensen nog iets willen zeggen, dan kunnen ze een kaartje met hun telefoonnummer afgeven op de praktijk of opsturen en dan bel ik ze op.” Het adres is Fysiozorg Munro, Laan van Broekhuijzen 10 (Gezondheidscentrum Kromme Rijn) 3981 XB Bunnik. Arnoud en zijn partner willen na zijn pensionering regelmatig naar hun appartement in Spanje. Ook daar blijft hij misschien met zijn vak bezig, want daar is hij door Nederlandse artsen gevraagd om hun praktijk bij te staan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie