Afbeelding
Hans Aalbers
ondernemer in beeld

Eropuit met de fiets; kom langs bij Fietsdomein

21 september 2020 om 14:35 Advertorial_1

WIJK BIJ DUURSTEDE Fietsen zit in de lift. Het is en blijft een gemakkelijke manier om van A naar B te komen en tegelijkertijd aan je gezondheid te werken. Henk van Dijk van Fietsdomein uit Wijk bij Duurstede merkt dat de verkoop van zowel nieuwe als gebruikte fietsen de afgelopen maanden een vlucht heeft genomen.

,,Deze zomervakantie trokken mensen er massaal op uit in eigen land”, aldus Henk. ,,We merkten dit niet alleen aan de verkopen, maar ook aan het onderhoud. Mensen zijn meer gaan fietsen, waardoor bijvoorbeeld banden sneller slijten.” Gedurende de eerste maanden van dit jaar heeft de productie van fietsen even stil gestaan vanwege corona. Dit had zijn weerslag op beschikbare fietsen en losse onderdelen daarvan, maar Fietsdomein had gelukkig op tijd besteld en kan nog steeds goed anticiperen op de vraag.

WOON WERKVERKEER Nu de meeste vakanties er weer op zitten, merkt Henk duidelijk dat fietsen aan populariteit wint in het woon werkverkeer: ,,Zowel de jeugd als volwassenen mijden het openbaar vervoer. Afstanden tot een kilometer of 15 zijn ook gemakkelijk te bereiken per fiets.” De voordelen van fietsen naar je werk of naar school zijn groot. Het is gezonder en duurzamer. Bovendien heb je geen last van files en kun je in de meeste gevallen voor de deur parkeren. Bijkomend voordeel is het uitblijven van parkeerkosten.

AANBOD Bij Fietsdomein kun je kiezen uit voldoende aanbod van nieuwe en gebruikte fietsen. Henk: ,,Sommige klanten hebben tijdens de zomervakantie een e-bike gehuurd en zijn zo ontzettend enthousiast geworden dat ze er nu eentje gaan aanschaffen.” Naast vele andere merken heeft Fietsdomein ook haar eigen merk E-Bike: de Lugano. Op dit moment is er ook een actie met de QWIC, een e-bike met Nederlandse design wat in opkomst is.

PRIVATE SHOPPING Wie graag alleen of met een select gezelschap een nieuwe fiets wil uitzoeken, kan zelfs terecht buiten de reguliere openingstijden. Private shopping biedt uitkomst als je erg druk bent en de nodige afstand wilt behouden ten opzichte van andere bezoekers in de winkel. Via de website plan je gemakkelijk een afspraak in op de gewenste dag en tijdstip en het team van Fietsdomein staat voor je klaar.

HAAL- EN BRENGSERVICE Fietsdomein biedt haar klanten een gratis haal- en brengservice voor fietsen die gerepareerd moeten worden. Het is niet altijd mogelijk om zelf de fiets te brengen of halen. In deze tijd van afstand houden, is het helemaal een topservice om er zelf niet op uit te hoeven.

OPENINGSTIJDEN Je kunt van dinsdag tot en met vrijdag terecht aan de Zandweg 4 vanaf 9.00 uur tot 18.00 uur. Op zaterdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Er is ruime parkeergelegenheid achter de winkel. Kijk op fietsdomein.nl voor meer informatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie