Ton van Hekezen is de 4e van links, bovenste rij
Ton van Hekezen is de 4e van links, bovenste rij Via Ton van Hekezen

Bunniker Ton van Hekezen wereldkampioen hockey 50 plus

13 oktober 2022 om 11:11 Hockey

BUNNIK KAAPSTAD Op maandag 10 oktober is Ton van Hekezen in Kaapstad wereldkampioen Hockey geworden bij de Hockey Masters boven de 50 jaar. Ton is zijn hele leven een fanatiek hockeyer. Zijn enthousiasme voor deze sport heeft hij ook ingezet door - tien jaar geleden - in Bunnik de hockeyclub Kromme Rijn op te richten. Als initiatiefnemer en voorzitter was hij de drijvende kracht, waardoor er in een paar jaar tijd een club stond met honderden leden en twee kunstgrasvelden.

door Kuun Jenniskens

Op dit moment is Ton van Hekezen niet langer voorzitter, maar wel speler en trainer bij Kromme Rijn. Ook zit hij in het team van de Nederlandse heren boven 50. In Kaapstad wonnen zij afgelopen maandag de finale van Duitsland met 2-0, dankzij twee goals van Maarten Duijndam. 

MEER BUNNIKSE KAMPIOENEN Maar meer spelers van hockeyclub Kromme Rijn hadden succes in Kaapstad. Zo deed Eefjan Breukink, zaalhockeyer bij Kromme Rijn, mee met de Nederlandse heren boven 55. In de finale tegen Engeland won hij met 2-0. Dus ook Eefjan is wereldkampioen. 

Judith Oprins werd 4e met de Nederlandse dames van 45 jaar en ouder. In de wedstrijd om de derde en vierde plek werd nipt van Duitsland verloren met 2-1. Dit team werd getraind door Eveline van der Pas, tevens jeugdtrainer bij de Bunnikse club.

Zo was hockeyclub Kromme Rijn stevig vertegenwoordigd in Kaapstad.

Deze Nederlandse teams trainen regelmatig in Bunnik, dat geldt voor zowel het Nederlandse damesteam boven 45, als het herenteam van boven de 50 jaar. De club was zo genereus deze trainingen en oefenwedstrijden te faciliteren. Ton van Hekezen: ,,De Bunnikse vereniging heeft zo een dubbel aandeel in dit succes.”

Ton van Hekezen, Judith Oprins en Eefjan Breuking voor de Tafelberg in Kaapstad
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie