Afbeelding
Margriet Hunse

Huurcompensatie binnen- en buitensportverenigingen in zicht

31 augustus 2020 om 12:11 Corona

BUNNIK Het ministerie van VWS heeft onlangs de langverwachte compensatieregeling voor verhuurders van sportcomplexen bekendgemaakt. Hiervoor komt de gemeente Bunnik en/of Sporthuis Bunnik ook in aanmerking. Na 15 september kan een aanvraag ingediend worden voor de huur die is kwijtgescholden aan sportverenigingen. Zoals het er nu naar uitziet - de definitieve regeling is nog niet gepubliceerd - betekent dit dat Sporthuis Bunnik aan binnen- en buitensportverenigingen die tussen 1 maart en 1 juni huur hebben betaald voor het gebruik van een gemeentelijke sportaccommodatie die huur kunnen terugbetalen binnen de regels van de genoemde compensatieregeling.

De afgelopen week is met de gemeente Bunnik overlegd hoe deze vergoeding het beste en het eerlijkste ingezet kan worden. Besloten is dat de vergoeding via Sporthuis Bunnik wordt verrekend met de betrokken binnen- én buitensportverenigingen.

 Er moet nog een aantal formele besluiten genomen worden (zoals een collegebesluit), vervolgens kan na 15 september de vergoeding aangevraagd worden. Het kan dan nog tot maart 2021 duren voordat de uitkering van VWS ontvangen wordt. De gemeente en Sporthuis Bunnik willen dat dit in Bunnik zo snel mogelijk gebeurt.

In de tweede helft van september worden de betrokken verenigingen geïnformeerd over de terugbetaling waarop zij recht hebben. Het is het streven uiterlijk eind oktober, maar hoogstwaarschijnlijk eerder, de huurbetaling over genoemde periode te compenseren. 

DORPSHUIS ODIJK In tegenstelling tot de sportverenigingen is er voor gebruikers van Dorpshuis Odijk, een particulier initiatief dat bestaat zonder subsidie of bijdrage van gemeente of overheid, geen compensatieregeling. In goed overleg met de niet-commerciële gebruikers is voor seizoen 2020 - 2021 een voorlopige planning opgesteld. Daarbij is afgesproken dat gebruikers die als gevolg van de coronacrisis (toch) niet komen, geen huur hoeven te betalen. Daarnaast wordt gekeken of het gebruik van meer ruimte (tegen dezelfde of in ieder geval een aangepast tarief) mogelijk is als daardoor activiteiten beter met in acht name van de anderhalvemeterregel georganiseerd kunnen worden.
Vanaf 1 september gaat sportcafé de Linde ook weer open. Net als in alle horeca geldt daar de anderhalvemeterregel. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie