Wethouder Jocko Rensen brengt op de Dag van de Mantelzorg een bezoek aan een van de mantelzorgers
Wethouder Jocko Rensen brengt op de Dag van de Mantelzorg een bezoek aan een van de mantelzorgers KEES WINKELMAN

Cadeaubon voor 348 mantelzorgers van de gemeente Bunnik

27 oktober 2020 om 14:16 Zorg

BUNNIK Alle 348 mantelzorgers die bij de gemeente Bunnik geregistreerd staan, krijgen, op de Dag van de Mantelzorg (10 november), een cadeaubon van de gemeente. Wethouder Jocko Rensen en vrijwilligersregisseur Nicolette de Stigter brengen op donderdag 29 oktober een bezoek aan een van hen. Ze spreken dan persoonlijk hun waardering uit (op 1,5 meter afstand) en geven de mantelzorger alvast de cadeaubon.


Vorig jaar organiseerden maatschappelijke organisaties samen met de gemeente Bunnik activiteiten voor mantelzorgers op de Dag van de Mantelzorg. Om zo een blijk van waardering te geven voor de langdurige hulp en zorg die mantelzorgers bieden aan naasten die hulpbehoevend of chronisch ziek zijn. Daarbij kregen mantelzorgers de gelegenheid om ervaringen uit te wisselen. Dit keer is de opzet anders. Vanwege de piek in coronabesmettingen zijn er geen activiteiten georganiseerd.
Inwoners van de gemeente Bunnik die langdurig zorgen voor hun partner/familielid/buur kunnen zich als mantelzorger laten registreren en/of ondersteuning vragen bij Centrum voor Elkaar. Dit kan telefonisch op werkdagen tussen 9.00 en 12.00 via 030 659 48 48. Of door een e-mail te sturen naar centrumvoorelkaar@bunnik.nl.
Nicolette de Stigter werkt bij Centrum voor Elkaar, gemeente Bunnik en coördineert mantelzorgactiviteiten en ondersteunt en adviseert de mantelzorgers in onze gemeente. ,,Het zorgen voor een ander wordt vaak als een vanzelfsprekendheid ervaren waardoor de mantelzorger vaak goed de eigen grenzen in de gaten moet houden. Wanneer is het te veel, wanneer ervaar je het als een belasting, hoe blijf ik in balans en wat heb ik daarvoor nodig. Dit zijn essentiële vragen om de zorg voor een ander vol te kunnen blijven houden.”
Nicolette biedt individuele ondersteuning door een persoonlijk gesprek, om de situatie te verhelderen of door informatie en advies te geven over knelpunten die een mantelzorger ervaart. Ze kan bijvoorbeeld adviseren over het inschakelen van hulp om de mantelzorger te ontlasten of over hulp voor de zorgvrager.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie