Afbeelding
Stichting 'Walk to fight cancer'

Wandelen op de Utrechtse Heuvelrug voor kankeronderzoek

Zorg

HEUVELRUG Op zaterdag 5 september houdt Heuvelrug Senioren vanuit Maarn een wandeling voor ‘Walk to Fight Cancer’, een stichting die is gericht op wetenschappelijk kankeronderzoek. Het is een van de vele wandelingen die op deze dag op diverse plaatsen in Nederland worden gehouden.

‘Walk to Fight Cancer’ komt met dit initiatief omdat al haar events in 2020 vanwege corona zijn geannuleerd. Het zou qua aantal het beste jaar ooit gaan worden, maar Covid-19 gooide roet in het eten. Daarom wil de stichting, na de versoepeling van de coronamaatregelen, dit jaar alsnog een passende activiteit organiseren om fondsen te werven voor kankeronderzoek. Daarbij wordt de ‘1,5 meter-regel’ zeer serieus genomen.

De ouderenorganisatie Heuvelrug Senioren is gevraagd of zij de organisatie van de wandelingen op de Utrechtse Heuvelrug voor haar rekening wil nemen. Er zijn twee wandelingen uitgezet, een van 10 en een van 20 kilometer. Daar kunnen maximaal 99 wandelaars aan deelnemen, die zich van tevoren (uiterlijk 30 augustus) moeten aanmelden via de site www.walktofightcancer2020.nl. De inschrijfkosten zijn €15 per persoon. Naast de mooie wandelingen krijgen de deelnemers daar ook een versnapering, een lunchpakket en een herinneringsmedaille voor. Start- en finishplaats is het dorpshuis ‘De Twee Marken’, Trompplein 5, 3950 AC Maarn. Daar is ook ruim parkeergelegenheid. Om opeenhoping van wandelaars te voorkomen kan er worden gestart tussen 9 en 10 uur. Het doel is om zoveel mogelijk donaties op te halen voor ‘Fight Cancer’.

Sportief zijn en je tegelijkertijd inzetten voor het goede doel! Een prachtige combinatie die gepaard gaat met gezelligheid, wandelplezier en een mooie omgeving. De opbrengst van de sponsorgelden zal ten goede komen aan wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie via KWF Kankerbestrijding.

advertentie
advertentie