Martine de Witte-de Bouter en Edith van der Velden. Edith heeft zich 35 jaar lang ingezet voor Tafeltje Dekje in de woonkern Bunnik.
Martine de Witte-de Bouter en Edith van der Velden. Edith heeft zich 35 jaar lang ingezet voor Tafeltje Dekje in de woonkern Bunnik. Henk van de Hoef

Tafeltje Dekje in Bunnik van start!

18 mei 2020 om 12:53 Zorg Deel je nieuws

Maandag 4 mei om 16.30 belde Martine de Witte-de Bouter aan bij Edith van der Velden. Zij brengt haar de eerste maaltijd van het nieuwe ”Tafeltje Dekje”. Martine is de eigenaar van “Maaltijdservice Krommerijnstreek”, haar echtgenoot Gerard is de kok.

 

Edith was 35 jaar lang voorzitter van Tafeltje Dekje Bunnik, de organisatie die 45 jaar lang dagelijks warme maaltijden heeft verstrekt aan ouderen in Bunnik en Odijk.  Dit was mogelijk door een goede samenwerking met Bunninchem, waar de maaltijden bereid werden en de vele vrijwillige chauffeurs van Tafeltje Dekje die voor het rondbrengen daarvan zorgden. Edith vertelt: “twee jaar geleden stopte Bunninchem met de bereiding van vers gekookte maaltijden en ging de keuken sluiten. Ondanks gesprekken met QuaRijn en de gemeente betekende dit uiteindelijk de opheffing van Tafeltje Dekje. Tafeltje Dekje heeft zelf voor een goed alternatief gezorgd in de vorm van een cateringbedrijf dat koelversmaaltijden aan huis bezorgt. Hiermee stopte de praktische activiteiten van Tafeltje Dekje. De Stichting Tafeltje Dekje bestaat, nu wij bijna twee jaar verder zijn, nog steeds omdat wij ondanks een aantal gesprekken met de gemeente niet tot opheffing van onze Stichting konden komen. Ze vindt het positief dat nu door een goede samenwerking tussen Maaltijdservice Kromme Rijnstreek en de pas opgerichte Chauffeursdienst het mogelijk is de formule van Tafeltje Dekje weer op te pakken en er dagelijks weer warme maaltijden aan ouderen verstrekt kunnen worden.”

 

Martine geeft aan dat het voor de ouderen heel belangrijk is dat er dagelijks een warme maaltijd is, klaar voor gebruik. Zij is de dochter van de voormalige slagerij De Bouter in Bunnik en zeker geen onbekende in haar voormalige woonplaats. Sinds 2009 runt ze Catering de Witte, samen met haar man chefkok Gerard. In 2013 kregen zij het verzoek om de dagelijkse maaltijd te gaan verzorgen voor twee kleine zorgvilla’s in de omgeving. Martine: “Zij waren niet tevreden over de koelvers-maaltijden die zij toen hadden. Er bleek meer vraag naar echt verse maaltijden te zijn, met name bij mensen die gezondheidsproblemen hebben en goede en gezonde voeding nodig hebben. Hieruit is “Maaltijdservice Kromme Rijnstreek” ontstaan en inmiddels 7 jaar later leveren wij nog steeds dagelijks bij de zorgvilla’s maar doen we ook de Tafeltje Dekje maaltijden in Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Wij werken daartoe samen met vrijwilligers van Stichting Binding in Wijk bij Duurstede. Sinds 4 mei jl. verzorgen we ook in Bunnik, Odijk en Werkhoven de Tafeltje Dekje maaltijden. Daardoor is Tafeltje Dekje heel toegankelijk voor alle mensen die dit echt nodig hebben.”


De Chauffeursdienst Bunnik brengt de maaltijden rond. De formule lijkt alleen maar voordelen te hebben. In de gemeente Bunnik worden de Tafeltje Dekje maaltijden dagelijks (maandag t/m vrijdag) vers en warm bezorgd, het kost de gemeente geen subsidie, er is dagelijks even een sociaal contactmoment tussen de mensen en de bezorgers. Martine tot slot: “We vinden het ook erg fijn dat de huisartsen, Buurtzorg en de consulenten van het Centrum voor Elkaar ons weten te vinden als Tafeltje Dekje maaltijden gewenst zijn. Het is een nieuwe manier van samenwerken, gezamenlijk kunnen we iets voor de gemeenschap betekenen.” Martine geeft nog aan, dat deelnemers aan de maaltijden en Maaltijdservice Kromme Rijnstreek vrijwilligers voor Tafeltje Dekje in Bunnik zich bij haar kunnen melden: tel. 06-12 538 531 of via https://www.maaltijdservicekrommerijnstreek.nl

 

Om een goed rooster te kunnen maken zijn aanmelding voor de Chauffeursdienst Bunnik heel welkom.

 

U kunt zich hiervoor melden bij Femke Dotman, maatschappelijk intermediair van Krachtig Krommerijn via 06 52 549 905 of f.dotman@krachtigkrommerijn.nl

 

Edith van der Velden wenst Martine veel succes en bedankt haar dat zij op deze wijze haar nek uitsteekt voor de ouderen in Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie