Afbeelding
...

UPDATE CORONAVIRUS één patiënt erbij in Bunnik en Wijk bij Duurstede

20 maart 2020 om 14:27 Zorg Corona in de Kromme Rijnstreek

BUNNIK Sinds donderdag 19 maart zijn in Nederland 534 mensen positief getest op covid-19, de ziekte die veroorzaakt wordt door het nieuwe coronavirus. Daarmee komt het totaal aantal positief geteste mensen op 2994. Onder hen zijn 725 mensen die in de zorg werken; zij worden vaker dan andere groepen getest. In Bunnik is bij een tweede persoon besmetting vastgesteld en in Wijk bij Duurstede kwam er ook één bij (totaal 5 nu). In Houten bleef het bij 17 personen waarbij besmetting is vastgesteld. Daarvan is het gros overigens alweer volledig hersteld. 

Dertig patiënten zijn sinds de vorige update overleden aan covid-19. In totaal zijn er nu 106 mensen overleden aan de ziekte. De leeftijd van de overledenen ligt tussen 63 en 95 jaar. In totaal zijn 643 patiënten opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De meeste positief geteste mensen wonen in de provincie Noord-Brabant, namelijk 1012 personen. Daarna zijn de meeste positief geteste mensen gemeld in Zuid-Holland (405), Limburg (366) en Noord-Holland (353).

Het werkelijke aantal besmettingen met covid-19 ligt hoger dan het aantal meldingen in deze update, omdat niet meer iedereen met mogelijke besmetting getest wordt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie