Het team van Tandartspraktijk Cothen
Het team van Tandartspraktijk Cothen Stan Bos

Tandartspraktijk Cothen: gebitsontwikkeling vanaf 2 jaar

17 januari 2024 om 12:21 Zakelijk

COTHEN De kleinschalige Tandartspraktijk Cothen werkt met een uniek concept. De praktijk beschikt over een tandarts voor kinderen, één voor orthodontie, een mondhygiëniste en preventieassistentes. Kinderen vanaf 2 jaar krijgen begeleiding bij hun gebitsontwikkeling.

door Stan Bos

Cindy van den Brand werkte achttien jaar werkte ze in een tandartspraktijk en inmiddels is ze een ervaren tandarts met twintig jaar ervaring. Ruim twee jaar geleden begon ze voor zichzelf en nam ze de praktijk over van de tandarts die ervoor zat. ,,We hebben alles gemoderniseerd en verbouwd”, vertelt Cindy. ,,Het was één kamer, dat zijn er nu drie. Ook kwam er een balie. Bewust houden we het kleinschalig, omdat we persoonlijk contact heel belangrijk vinden.”

Meegroeien met de patiënten, een band opbouwen met mensen en werken volgens moderne standaarden van mondverzorging; kernwaarden die voor Tandartspraktijk Cothen belangrijker zijn dan het snelle geld. ,,We willen tijd nemen voor mensen. Het moet geen lopendebandwerk zijn. Bij ons kunnen mensen terecht voor de reguliere halfjaarlijkse controle, maar we hebben ook een mondhygiëniste en met Ariane Berns-Frank een tandarts voor kinderen.”

Ook voor het esthetische werk bent u bij Tandartspraktijk Cothen aan het goede adres. Zoals het opbouwen van tanden en verkleuringen of slijtage aan de tanden met witvulmateriaal verfraaien. ,,Daar hebben we veel ervaring mee en ik vind het leuk om te doen. Samen zijn we een compleet team met veel kennis en zijn we voortdurend bezig met bij- en nascholing. Bij beugels werken we zo veel mogelijk digitaal en hebben we vijftien jaar ervaring in alignerbeugels.”


KINDEREN

In de praktijk, gevestigd in het Gezondheidscentrum in Cothen, is er sinds kort een speciale tandarts voor kinderen, Ariane. Zij is dertig jaar tandarts en heeft zich de afgelopen tien jaar op het behandelen en begeleiden van kinderen toegelegd. ,,We vormen een driehoek tussen tandarts, ouder en kind, zodat we de goede weg inslaan voor een gezonde mond van het kind.”

Voorkomen is beter dan genezen. ,,En als het toch nodig is om te behandelen, doen we dit samen met het kind op een zo prettig mogelijke manier”, legt Ariane uit. ,,De combinatie van een tandarts voor kinderen, één voor orthodontie, een mondhygiëniste en preventieassistentes is uniek, waardoor wij gebitsontwikkeling van kinderen vanaf twee jaar kunnen begeleiden. Een tijdige beugelbehandeling kan problemen voorkomen en geld besparen. Het melkgebit is net zo belangrijk als het blijvend gebit om tanden op hun plaats te houden en pijn en ontstekingen te voorkomen.”

Bij Tandartspraktijk Cothen zit alles onder één dak waar u terecht kunt voor persoonlijke zorg en nazorg door een klein team dat makkelijk bereikbaar is. Cindy: ,,We zijn betrokken bij de patiënt en familie. We zijn een echte familiepraktijk.”

Tandartspraktijk Cothen
Van Beeck Calkoenstraat 27
3945 CC Cothen
Tel: 0343-562550
E-mail: info@tandartspraktijkcothen.nl

Deze informatie wordt u aangeboden door Tandartspraktijk Cothen  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie