Merel Hählen-Seidel, eigenaar van Moois van Bloemen.
Merel Hählen-Seidel, eigenaar van Moois van Bloemen. Moois van Bloemen

Moois van Bloemen: duurzame kransen en prachtige boeketten

1 december 2023 om 10:15 Zakelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Merel Hählen-Seidel is eigenaar van Moois van Bloemen. Een sfeervolle onderneming gespecialiseerd in het vervaardigen van duurzame kransen en prachtige boeketten. Merel werkt momenteel veel met droogbloemen die ze zelf ook droogt. Voor de Kerst organiseert ze enkele workshops bij Janneman aan de Oeverstraat.

Als klein meisje verkocht Merel haar eigen geplukte bloemetjes op een kleedje in de tuin en maakte ze boeketjes. Ze had toen al alle bloemennamen van haar moeder geleerd. Zo is de liefde voor bloemen en de natuur om die haar omringt gevoed en gebleven. Ze werkte in verschillende bloemenzaken en volgde de Floral Academy. Sanne van Bloominghome aan de Peperstraat 9 nodigde Merel onlangs uit om haar kransen daar aan te bieden. Dat werd een nieuwe start.

Merel: ,,Alles valt op zijn plaats. De kransen bij Bloominghome, mijn deelname op de 10 december op de Kerstmarkt en de workshops bij Janneman aan de Oeverstraat 24. Ik werk zo duurzaam als kan en verpak mijn bloemen bijvoorbeeld altijd in papier. Iedere keer bedenk ik wel wat waardoor het nog beter kan. Zo lever ik mijn bestellingen bijna altijd af op mijn bakfiets. Het werken met droogbloemen is duurzaam. Hoe mooi is het dat een bloem groeit, dient als voeding voor de dieren en het menselijk oog. Daarna is het oogsten, drogen en tot slot bloemen wederom laten shinen. Bloemen zijn magisch, de schoonheid wordt uitvergroot. De verstilling van droogbloemen is een van de vele redenen waarom ik daar mee werk. Kijk deze Judaspenning en zie de ragfijne glinstering. Die heb ik vorig jaar geoogst. Of deze mooie stekelige kaardebol, moeilijk te verwerken maar wat een kracht straat hij uit. Tijdens mijn workshops draag ik een stukje kennis over en is er ruimte voor verstilling, bewustzijn en de eigen stijl en voorkeur.’’

Kijk voor meer informatie op www.mooisvanbloemen.nl. 

Op vrijdag 1 en 15 december zijn de workshops van 19.15 tot 21.30 uur. Maximaal 6 deelnemers per keer.

Dit artikel wordt aangeboden door Moois van Bloemen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie