Margret en Gerard Mocking stoppen na ruim dertig jaar met hun woninginrichtingszaak in Odijk.
Margret en Gerard Mocking stoppen na ruim dertig jaar met hun woninginrichtingszaak in Odijk. Agnes Corbeij

Mocking Woninginrichting in Odijk sluit de deuren na ruim dertig jaar

3 april 2023 om 16:38 Zakelijk

ODIJK Gerard (64) en Margret (61) Mocking stoppen met hun winkel Mocking Woninginrichting aan de Singel in Odijk. Daarmee komt na dertig jaar een einde aan een begrip in het dorp.

door Agnes Corbeij

Margret werkte in een gordijnenatelier en Gerard bij een woningstoffeerder. Ze besloten hun krachten te bundelen en in 1992 startten ze hun eigen bedrijf vanuit hun woning aan de Sint Nicolaaslaan. Margret: ,,We zijn met niks begonnen en hebben het echt samen opgebouwd. Het is daardoor ook een beetje ons kindje.”

AAN DE SINGEL 

Samen kregen Margret en Gerard twee dochters, Linda en Laura. Het woonhuis bleek al snel te klein voor alle plannen van het echtpaar. Gerard: ,,We kochten een stuk grond van mijn familie, hier aan de Singel. Daar lieten we het huidige winkelpand bouwen. Dat opende in december 1998. Gerards moeder verrichtte de officiële opening.

Mocking Woninginrichting groeide uit tot een zaak die bekend staat als betrouwbaar en kwalitatief goed. Ook mensen die uit Odijk verhuisden, lieten hun nieuwe woning nog graag door Mocking stofferen. ,,We zijn wel eens naar Limburg of Friesland gereden om tapijt te leggen voor oud-Odijkers.”

TWAALF METER

Ook zonwering voor buiten werd door de jaren heen een belangrijk product. Gerard: ,,We hebben bij een huis in Werkhoven eens een zonnescherm van wel 12 meter opgehangen. Dat was een hele klus. De vrachtwagen die hem bracht kon de straat niet in, dus we hebben hem op meubelkarretjes gezet en zo door de straat vervoerd. Daarna moest hij opgehesen worden. We waren met zes man.”

Inmiddels hebben Gerard en Margret weinig personeel meer. Marion werkt er sinds vijf jaar, verder helpen af en toe  zzp’ers. ,,We hebben al een paar jaar een vacature voor een stoffeerder maar die zijn helaas niet te vinden. Ook een overnamekandidaat was niet te vinden, dus sluiten we helaas de deuren. We zullen de aanloop in de winkel en het contact met onze klanten gaan missen.” Ook willen Gerard en Margret alle klanten bedanken voor al het vertrouwen wat zij kregen.

TUINBRADERIE 

De laatste openingsdag van de winkel is zondag 21 mei, tegelijk met de tuinbraderie. Daarna heeft Gerard nog drie maanden werk om alle klussen netjes af te handelen en dan is het klaar. ,,We verwijzen al onze klanten graag door naar Van Gorkom wonen en slapen  in Driebergen. De eigenaar was ooit een leerling van mij.”

Gerard en Margret gaan zich richten op hun hobby’s; handwerken, fietsen, mountainbiken en veel weg met de camper. Margret: ,,We willen ook graag naar Noorwegen, Ierland en Schotland. We zijn nu nog goed van gezondheid, je weet nooit hoe het loopt.” Ook hopen zij veel tijd door te brengen met hun kinderen en kleinkinderen.

Iedereen die Margret en Gerard nog graag een keer spreekt, is de komende weken welkom in de winkel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie