Styling Yvonne Teijgeman
Styling Yvonne Teijgeman Photography Alexander van Berge

ESSENZA HOME opent winkel in Bunnik

12 december 2022 om 09:16 Zakelijk

BUNNIK Op zoek naar een prachtig kerstcadeau? Recent opende ESSENZA HOME een nieuw hoofdkantoor in Bunnik, inclusief winkel waar je producten kunt vinden voor de slaapkamer, woonkamer, badkamer én keuken. Denk aan dekbedovertrekken van de fijnste materialen met de mooiste prints of juist rijke effen kleuren. Je vindt er de laatste trends op het gebied van interieur en homewear. Grote kans dat je slaagt voor je decemberinkopen.

In de zogenoemde brandstore vind je alles wat met home & living te maken heeft van de merken ESSENZA, COVERS & CO en Marc O’Polo. Het fijnste beddengoed en accessoires zoals plaids en sierkussens van verschillende materialen die de slaap- en woonkamer net dat beetje extra geven. Maar ook prachtig servies, tafelkleden en servetten om van elk eetmoment iets bijzonders te maken. Of wat dacht je van de heerlijke zelf ontwikkelde homegeuren om lekker bij te ontspannen in comfortabele homewear die eigenlijk te mooi is om alleen binnenshuis te dragen.

FAMILIEBEDRIJF Toen Roeland Smits ESSENZA HOME in 1994 overnam, was hij 31 jaar en bestond het bedrijf al 30 jaar. Vanaf dat moment ontwikkelde het bedrijf zich tot een familiebedrijf, aangezien de tweede generatie Smits nu langzaamaan het stokje aan het overnemen is. Dochters Floor & Rosalie werken inmiddels al jaren samen met hun vader. Floor werkt er inmiddels acht jaar en is nu verantwoordelijk voor de merken en de strategie op dat gebied. Rosalie zit er nu tweeënhalf jaar en is verantwoordelijk voor de productie- en afzetkanalen. Ze hebben allebei eerst ergens anders gewerkt en zijn toen ‘in de zaak gekomen’.

ESSENZA HOME heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een breed interieur- en lifestylemerk. “Onze flink uitgebreide collectie vraagt om een brandstore waarin we de consument inspiratie kunnen bieden voor het hele interieur”, aldus Floor. We hebben het pand aan de Rumpsterweg 2 de afgelopen twee jaar verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Naast de brandstore hebben we hier ook ons kantoor, maar ook een fotostudio en een inspirerend ‘lab’ met alle producten en materialen die wij ontwerpen en ontwikkelen. Hier ontvangen we (internationale) retailers, partners en door de winkel kan iedereen kennismaken met onze producten.

DUURZAAM WERKEN De afgelopen jaren is er veel veranderd bij ESSENZA HOME. Duurzaam werken in alle aspecten is steeds belangrijker geworden. Deelname aan het 5-jarige Nederlandse convenant Duurzame Kleding en textiel heeft bijgedragen aan het transparant maken van de productieketen. Zo heeft het bedrijf flinke stappen kunnen zetten op het gebied van duurzaamheid. Roeland: ,,Onze missie is iedereen lekker te laten slapen. Dat begint bij de consument, gevolgd door de fabrikant, de leveranciers en retailers, en als laatste moeten ook wijzelf lekker kunnen slapen. Dat kan alleen als je ‘goed’ zakendoet.” Roeland praat samen met een vakbond met een van zijn fabrikanten in Turkije over het belang van goede arbeidsomstandigheden. ,,Daarnaast praten we in Zuid-India met onze fabrikanten over de lonen die zij betalen in vergelijking met de gemiddelde lonen in de omgeving en met leefbare lonen. Wij zijn maar een kleine speler op de mondiale markt, dus grote veranderingen kunnen wij niet bewerkstelligen. Maar we kunnen wel eerlijk zakendoen en zorgen dat de mensen die onze producten maken, goed worden betaald.”

Kijk voor meer informatie en voor de actuele openingstijden op essenzahome.nl.

Styling Yvonne Teijgeman
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie