Lekker Sporten voor je Deur.
Lekker Sporten voor je Deur. Sporten voor je Deur

Zeven jaar Sporten voor je Deur: Ankelien Barkman ziet steeds meer aanloop

14 september 2022 om 13:30 Zakelijk

UTRECHT Sporten voor je Deur bestaat zeven jaar. Oprichtster Ankelien Barkman is hiermee begonnen om het sporten voor iedereen laagdrempelig en toegankelijk te maken. Daarom kunnen leden letterlijk en figuurlijk sporten voor hun deur.

Ankelien: ,,We begonnen met twee kleine groepen en het was erg spannend of de groei zou doorzetten. De formule werd een succes en nu tellen we ruim 400 leden. Het leuke is dat mensen die vanuit Utrecht naar de regio verhuizen zo tevreden zijn, dat ze mij mailen of ik daar ook een groep wil beginnen. Zo breidt Sporten voor je Deur zich steeds verder uit.’’

SOCIALE ASPECT In Bunnik, Houten, Odijk en Maarn genereert Sporten voor je Deur steeds meer bekendheid. Twee jaar geleden verhuist sportster Linda naar Bunnik en ziet ze dat de sportlessen daar nog niet worden gegeven. Ze benadert haar trainster Yvonne Rams uit Utrecht, die vervolgens ook met Sporten voor je Deur in Bunnik en Odijk van start gaat. Linda: ,,Het is ideaal dat dit bijna letterlijk voor je deur kan en dat er veel opties zijn qua tijden en lessen. Daarnaast is het sociale aspect ook een groot voordeel.”

ENERGIE In Bunnik wordt er twee keer in de week op maandag- en donderdagavond lesgegeven. In Odijk zijn de sporters iedere woensdagavond actief. In Houten Noord op dinsdagavond en Maarn zondagochtend. In Houten is zelfs een speciale les voor zwangere en bevallen dames. Trainster Yvonne: ,,De bootcamplessen zijn een groot succes. Door de laagdrempelige, goede sfeer is het prettig sporten.” Yvonne haalt altijd energie uit haar lessen. ,,Het is leuk om te zien hoe snel iemand kracht en conditie opbouwt na een lange tijd niet gesport te hebben. Hoe moe ik soms zelf kan zijn, ik krijg energie van het lesgeven.’’ 

Uit onderzoek blijkt ook dat je je bij één per week deelname al fitter en sterker voelt. ,,Voor ons ook een verrassende uitkomst. Maar natuurlijk geweldig, dat is wat je wilt bereiken”, zegt eigenaresse Ankelien.

THEMA
Sporten voor je Deur ontwikkelt iedere week een andere les en bedenkt regelmatig een nieuw thema. Er is veel variatie in oefeningen en ieder wordt op zijn of haar niveau uitgedaagd. De lessen en groepen zijn veelzijdig, het sporten staat voorop, maar er wordt ook veel gelachen. Prettig en veilig sporten is het credo, bootcampen met een glimlach het doel. Oprichtster Ankelien gaat niet voor minder.

Ga voor meer info naar www.sportenvoorjedeur.nl

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie