Afbeelding

Goede tijden bij De Jonge Graaf in Cothen

20 juli 2022 om 12:21 Zakelijk

COTHEN De tijd heeft niet meegezeten bij Familierestaurant De Jonge Graaf. Eigenaren Patrick en Sharon Terschegget realiseerden in 2019 hun horecadroom met de opening van het familierestaurant. Snel daarna gooide corona tot twee keer toe behoorlijk wat roet in het eten. Juist toen alles weer ‘normaal’ werd, brak er brand uit in de kelder en moest het restaurant wederom noodgedwongen dicht, ditmaal voor schadeherstel en een volledige reiniging van rook en roetschade.

Ondanks alles bleven Patrick en Sharon geloven in hun droom. Ze zetten er -met heel veel hulp van buitenaf- hun schouders onder en realiseerden in recordtijd alle noodzakelijke herstelwerkzaamheden, zorgden dat het terras gezellig werd ingericht en waren blij dat de keuken gespaard was gebleven. Een paar weken terug hebben ze definitief de deuren weer geopend en verwelkomen ze iedere gast met een lach en vriendelijk woord.

Patrick: ,,Wij zijn drie jaren achter elkaar in april en mei gesloten geweest. Maar driemaal is scheepsrecht, we hebben het allemaal gehad en gaan er nu volop tegenaan. Laat de zomer maar komen, het kan mij niet druk genoeg worden.’’

Het restaurant ziet er inmiddels weer als vanouds uit en ook de kaart is goed gevuld. Familierestaurant De Jonge Graaf verkoopt merendeels pannenkoeken, maar heeft bewust ook ander aanbod op de menukaart gezet. Het interieur ademt hier en daar wat design, er staan speelkistjes vol spelletjes voor de kids op tafel en er wordt lekkere koffie geserveerd. En wie niet zo dol is op pannenkoeken kan uitstekend terecht voor bijvoorbeeld een lekkere biefstuk, smaakvolle zalm, warme saté of overheerlijke spareribs.

Patrick : ,,Gelukkig werd de keuken tijdens de brand behouden en konden we snel opschalen. Onze gasten komen vaak ook voor de prachtige kanoroute waar veel mensen gebruik van maken. Nu draait de zaak -ondanks de moeilijke tijden- gewoon weer soepeltjes en is ieder druk met zijn of haar eigen taak. Wel kunnen we nog een aantal nieuwe medewerkers gebruiken. Al onze vacatures staan op de site.’’

Het restaurant heeft buiten een groot terras met plaats voor zo’n 70 personen. Tussen het gesprek door komt een vaste klant van buiten even een koffie aan de bar ophalen. Patrick staat hem losjes en gezellig te woord. Hij wijst op het feit dat De Jonge Graaf als toeristisch overstappunt fungeert, waardoor het mogelijk is om hier de fiets op te laden. Hij lacht en vertelt dat ook ouderen regelmatig op hun elektrische fiets komen aanwaaien. Ze genieten, al dan niet op het terras, van koffie met gebak of een vers luxe broodje, lunchen tussendoor, of komen met de kleinkinderen langs. Ook als het geen zondag is, want Familierestaurant De Jonge Graaf is zeven dagen per week open.

Familierestaurant De Jonge Graaf, Graaf van Lynden van Sandenburgweg 2, 3945 PB, Cothen (kruising N229 / Groenewoudseweg).

De Jonge Graaf is zeven dagen in de week open.
Afbeelding
Afbeelding
De Jonge Graaf: ,,Wij zijn zeven dagen per week open."
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie