Lut Cetinturk met de nieuwe e-bikes die door klanten getest mogen worden.
Lut Cetinturk met de nieuwe e-bikes die door klanten getest mogen worden. Victor Schutijser

Testdag nieuwe e-bike merken

11 mei 2022 om 12:30 Zakelijk

BUNNIK Met Muon en VanDijck heeft Lut’s E-Bike Store Bunnik sinds kort het dealerschap van twee nieuwe e-bike merken. Om kennis te maken met deze fietsen kunnen klanten die gratis komen testen op 14 mei. 

Al op jonge leeftijd begon Lut Cetinturk spelenderwijs met het sleutelen aan fietsen. Een passie die hij erfde van zijn vader die in Utrecht een winkel in tweedehands fietsen heeft. Later op het ROC Nieuwegein volgde Lut een opleiding tot fietstechnicus en werkte hij bij diverse fietsenwinkels en e-bike speciaalzaken. Totdat hij een fietsenzaak in Bunnik kon overnemen waar sinds december 2021 nu Lut’s E-Bike Store Bunnik is gevestigd. 

Lut merkte in de afgelopen zes maanden dat veel klanten blij zijn dat er weer een fietsenwinkel in het pand is gekomen. ,,Dat ze hier nog steeds voor fietsen en reparaties terecht kunnen, vinden ze heel fijn.”

En dat blijft voorlopig ook zo als het aan Lut ligt. ,,Ik heb altijd graag met mijn handen willen werken en het contact met klanten vind ik heel leuk. En het is natuurlijk geweldig om een eigen zaak op te bouwen.” 

Dat doet Lut vooral met de verkoop van e-bikes zoals de naam van zijn winkel al aangeeft. Toch verkoopt hij naast e-bikes ook stadsfietsen en toerfietsen. ,,En ik repareer niet alleen e-bikes, maar ook stadsfietsen, toerfietsen, mountainbikes en racefietsen.”

SPORTIEVE E-BIKES In de gemeente Bunnik wonen veel mensen die in Utrecht werken. Met de verkoop van e-bikes mikt Lut vooral op klanten die een fiets zoeken voor woon-werkverkeer. Sinds kort is hij dealer van Muon en VanDijck, twee merken die in dezelfde Roosendaalse fabriek worden gemaakt en tot hetzelfde concern behoren als het al langer in Nederland bekende Keola. 

Muon is een sportief getint e-bike merk dat snelheid combineert met comfort. Daar zijn de designs van de fietsen ook op toegespitst. Het zijn sportief ogende e-bikes in het midden- en hogere segment, geeft Lut aan. ,,Muon fietsen zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardige onderdelen. De meeste modellen hebben geïntegreerde accu’s en een middenmotor. Die geeft meer stabiliteit en ondersteunt goed bij het fietsen. Dat is ideaal voor langere afstanden. De e-bikes worden standaard geleverd met een grote accu die een vermogen van 655 watt heeft. Daarmee kun je ruim 100 tot 150 kilometer fietsen. Die accu is ook vervangbaar door een nog sterkere accu van 802 of 1080 watt waar je nog meer kilometers mee kunt maken. Je kunt bij ons kiezen uit zes modellen die uit voorraad leverbaar zijn.” 

ELEGANTE LOOK In tegenstelling tot zustermerk Muon, dat pas zo’n twee jaar aan de weg timmert, zijn de VanDijck e-bikes al iets langer zichtbaar in het Nederlandse e-bike landschap. De collectie is uitgebreider en de fietsen hebben een wat elegantere, klassiekere look, zegt Lut. ,,De prijzen beginnen wat lager en je hebt keuze uit twaalf modellen. Ook daarvan kunnen wij diverse variaties uit voorraad leveren.”

TESTDAG Om zijn klanten kennis te laten maken met deze twee merken, organiseert Lut op 14 mei een testdag in zijn winkel. Klanten kunnen dan bij Lut’s E-Bike Store Bunnik kosteloos verschillende modellen fietsen komen testen. ,,En als ze dan dezelfde dag of binnen een week een Muon of VanDijck e-bike aanschaffen, kunnen ze gratis een upgrade ter waarde van 200 euro krijgen naar een sterkere accu.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie