Afbeelding
Wouters Meubelstoffeerderij

‘Gun meubelen een tweede ronde’

11 november 2021 om 13:15 Zakelijk

BUNNIK Wouters meubelstoffeerderij en klusbedrijf is een heel eind op weg om de regio Utrecht te veroveren. De eigenaar van de stoffeerderij knapt graag zelf meubels op en het doet hem iedere keer weer goed om te zien hoe een oud en versleten meubel weer helemaal tot leven komt. Opgeknapt oogt altijd netjes.

door Neeltje van Triest

In de loop der jaren is de kijk op het gebruik van mooie meubelen veranderd. Er wordt in ieder geval bijna altijd nagedacht over een tweede leven van een versleten meubel. Soms brengt men deze naar de kringloop of wordt hij online aangeboden. En soms beslissen de gebruikers dat hij een tweede kans krijgt. Dan komt Wouters meubelstoffeerderij in beeld. De medewerkers zien in deze meubelen meer dan alleen een gebruiksvoorwerp. Met een op maat gemaakt stappenplan gaan ze er vakkundig mee aan de slag.

Soms ervaren mensen met bijvoorbeeld rugklachten of pijn in de benen ongemak door een bank of fauteuil die wel lekker zit, maar net niet de ondersteuning geeft die nodig is. De Utrechtse stoffeerder lost dit uitgekiend op door het vernieuwen en al dan niet plaatselijk bijvullen van de zitmeubelen. Een duurzame oplossing die ook nog eens aangenaam in het gebruik is.

KWALITEITSMEUBEL Wel wordt de vriendelijke eigenaar regelmatig gevraagd waarom een meubel opgeknapt moet worden in plaats van wegdoen en nieuwe kopen. In geld maakt dat in bepaalde gevallen niet veel uit. Hij heeft daar zijn eigen menig over: ,,Dat klopt inderdaad als men een bank of stoelen bij een goedkopere meubelzaak aanschaft. Die knappen we liever ook niet op, omdat de kwaliteit van deze meubelen doorgaans niet geschikt is voor een tweede leven. Wie een kwaliteitsmeubel of zelfs designmeubel laat renoveren, kan juist heel veel plezier beleven aan de opknap. En dan heb ik het nog niet eens over een meubel met een emotionele waarde.’’

PROJECTEN Door de toenemende vraag van theater, hotels, restaurants, café’s en overige bedrijven is de stoffeerder eveneens gespecialiseerd in het uitvoeren van al dan niet grotere en opvallende projecten. Daarnaast behoort het repareren van biezen-, rieten- en rotanstoelen ook tot de regelmatig terugkerende werkzaamheden. Wouters meubelstoffeerderij en klusbedrijf levert kwaliteit en service zoals het hoort.

[Wouters meubelstoffeerderij en klusbedrijf, Newtonlaan 115 (geen showroom), Utrecht. Geopend op afspraak, 030-2106007.

Wouters geeft meubelen een tweede leven.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie