Lucette van Roosmalen
Lucette van Roosmalen Xifotografie
Vakvrouwen in beeld

Massagetherapie Luce: bewustwording

6 juni 2021 om 13:00 Zakelijk

HOUTEN ,,Massage stimuleert het helend vermogen van het lichaam en geeft ontspanning.”, zegt massagetherapeut Lucette van Roosmalen. Zij combineert massages met therapie voor de behandeling van verschillende klachten bijvoorbeeld stress, burn-out en verdriet maar ook terugkerende lichamelijke klachten. ,,Dan is het goed om daar even bij stil te staan.” De laatste jaren ziet ze veel mensen met nek- en schouderklachten in haar praktijk.

Karin Tim-Mijland

Het hoeven niet altijd ‘zwaar beladen’ dingen te zijn waarvoor mensen in haar praktijk komen. Sommige mensen zitten niet lekker in hun vel of hebben last van gespannen kuiten. ,,Er kan van alles in je leven zijn waar je ondersteuning bij nodig hebt. Iedereen heeft wel iets waardoor ze er behoefte aan hebben dat iemand met hen meekijkt.” Ze vervolgt: ,,Ik zeg vaak tegen de klant ik loop een stukje mee op jouw pad.”

Een massage geeft een prettig gevoel en ontspanning en er kunnen dan gedachten, emoties en herinneringen komen. ,,Die kunnen naar voren komen omdat je stilstaat bij je lichaam. Je lichaam geeft vaak signalen waar je aan voorbij gaat.” Lucette begeleidt mensen bij het proces van bewustwording en ontspanning. Na de behandeling bespreekt Lucette daarom samen met iemand wat hij of zij heeft ervaren. Ze kijken dan ook samen terug naar de vorige behandeling en de tijd ertussen. ,,Onder ogen zien dat het nu speelt, werkt vaak al verzachtend en geeft ruimte.” Toelaten is belangrijk vertelt ze. ,,Als je kunt toelaten wat er nu is (dat kan vervelend zijn of niet), kan er stroming en verandering komen. Duw je gevoelens zoals spanning lange tijd weg, dan kan het erger worden.”

De therapie bestaat vaak uit een serie behandelingen. ,,Want het heeft tijd nodig om daarmee bezig te zijn, soms bestaat iets al van jongs af aan.” Maar dat hoeft niet, sommige mensen hebben aan drie behandelingen genoeg. De hoeveelheid tijd verschilt per persoon en is afhankelijk van de klacht.

Op haar site schrijft Lucette: ,,Door emoties te doorvoelen ga je beter snappen wat er gebeurt en waar je klachten vandaan komen. Hierdoor kan er echt iets gaan veranderen. Dat zie ik keer op keer gebeuren….Het is zo mooi om te zien dat iemand daardoor zelf weer verder kan!”

Lucette heeft een vierjarige opleiding massagetherapie gevolgd en is aangesloten bij de beroepsvereniging LVNT. De meeste zorgverzekeraars vergoeden haar behandelingen gedeeltelijk bij een aanvullende verzekering.

Meer informatie: Luce Massagetherapie, www.lucemassage.nl, T: 06-11955121

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie