GreentoGrow is een doorsnee groenbedrijf met een sociaal tintje en werkt zowel voor de particulier als zakelijke klant.
GreentoGrow is een doorsnee groenbedrijf met een sociaal tintje en werkt zowel voor de particulier als zakelijke klant. GreentoGrow

Welkom bij GreentoGrow

Zakelijk

BUNNIK GreentoGrow is een hagelnieuw erkend SBB leerbedrijf in de regio Utrecht, maar heeft al heel wat ervaring in huis. Begin dit jaar is de hovenierstak van Groendiensten Reinaerde zelfstandig doorgestart. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt kunnen bij GreentoGrow terecht om groenonderhoud in de breedste zin van het woord in de vingers te krijgen. Daarna stromen ze bijna altijd door naar regulier werk.

Hovenier Wim van Vulpen voert ‘zijn’ ploeg van twintig medewerkers aan. Zeven vakbekwame hoveniers en twee jobcoaches begeleiden zowel de nieuwkomers als medewerkers die al langer bij GreentoGrow werkzaam zijn.

Van Vulpen: ,,Wij zijn een doorsnee groenbedrijf met een sociaal tintje en werken zowel voor de particulier als zakelijke klant. De laatste vult met onze inzet vaak een stukje van de Social Return On Investment (SROI) verplichting in. Ook verzorgen we openbaar groen, parken en sportvelden. En we werken regelmatig in ploegverband bij collega-hoveniers uit de regio.’’

Het doel van GreentoGrow is het verder helpen van mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt en ze opleiden in het groen. Dat kan zeer divers zijn. GreentoGrow moedigt iedere medewerker aan te ontdekken wat zijn of haar mogelijkheden zijn en wat ze het liefste doen.

,,Vorig jaar hebben we een jongen begeleidt die tractorchauffeur wilde worden. Met behulp van het Wellantcollege in Houten haalde hij zijn tractorrijbewijs. Daarna is hij ook daadwerkelijk aan de slag gegaan op een tractor. We komen hem nog weleens tegen en dan voel ik iedere keer weer de voldoening van deze duurzame uitplaatsing. Daar doe je het toch voor?’’

Van Vulpen blikt even terug en dan vooruit naar de open dag op dinsdag 8 juni. Die is onder andere bestemd is voor mensen die nu nog op de bank zitten, maar straks lekker aan de slag kunnen. Samen met andere betrokkenen wil hij ze laten zien dat er heel veel mogelijk is. Eerst als werknemer bij GreentoGrow, later in een richting die aansluit bij de interesses van de persoon. Vanzelfsprekend is het mogelijk om persoonsgebonden vaardigheden te leren en vakgebonden cursussen te volgen. Alle medewerkers worden vanaf de eerste dag getraind in de verwachtingen die het reguliere bedrijfsleven aan ze stelt. Deze ‘real life’ benadering, waarbij bijvoorbeeld te laat komen geen issue is, werpt zeker zijn vruchten af. De medewerker is niet het middelpunt van zijn werkzaamheden, maar onderdeel van een groep vakbekwame krachten die een klus moet klaren.

Alles overziend concludeert Van Vulpen dat de zorg meer ondernemers nodig heeft, omdat ook met een zakelijke kijk mensen regelmatig meer dan voldoening vinden in hun werk. Het onderhouden van een breed netwerk is essentieel. Persoonlijke begeleiding en een juiste invulling van de werkzaamheden zorgen ervoor dat de medewerkers doorgroeien naar serieuze werknemers met hart voor de zaak.

GreentoGrow bv, Achterdijk 32a, 3981 HB Bunnik, 06-57500910, www.greentogrow.nl.

Open dag - Op dinsdag 8 juni organiseert GreentoGrow tussen 10 en 15 uur een open dag. Er staan diverse tractoren en ander materieel uitgestald en er worden demonstraties gegeven. Tijdens deze doe- en demodag kan iedereen vrijblijvend kennisma- ken met GreentoGrow.

door Neeltje van Triest

Diploma-uitreiking in 2020.
GreentoGrow helpt regelmatig in ploegverband bij collega-hoveniers uit de regio.
GreentoGrow bv Achterdijk 32a3981 HB BunnikTelefoon 06-57500910www.greentogrow.nl
advertentie