Pieter Snelle verkoopt thee met een duurzame missie
Pieter Snelle verkoopt thee met een duurzame missie Pieter Snelle

Thee voor bloemen en bijen: nieuw initiatief van jonge ondernemer

Zakelijk

HOUTEN In Nederland kun je je als tiener al inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Een zakelijke rekening openen kan echter pas vanaf je achttiende verjaardag. Pieter Snelle is zo’n jonge ondernemer. 21 april werd hij 18. Zijn KvK-inschrijving was al een feit, de rekening was dezelfde dag geregeld. Zo kon hij officieel van start met zijn nieuwste bedrijf: BloemenzeeThee.

Het idee had Pieter al langer: de heerlijkste smaken thee met een label waar bloemenzaadjes inzitten. Na het drinken plant je het biologisch afbreekbare theezakje, inclusief label, in je tuin om van prachtige bloemen te genieten. Goed voor moeder aarde en bijen en vlinders worden er blij van.

Pieter doet komende maand examen voor zijn VWO en staat er, ondanks de tijd die hij besteedt aan zijn bedrijf, goed voor. ,,Het idee voor BloemenzeeThee heb ik al een aantal jaar. Eind vorig jaar besloot ik er werk van te maken. Het heeft tijd gekost om het concept te ontwikkelen en de juiste smaken te selecteren”, aldus de bevlogen Pieter. De ontwikkeling heeft hij opgepakt met een ontwerper uit het netwerk van zijn moeder. ,,Ik heb het geluk dat mijn moeder me altijd wil helpen. Ze brengt me in contact met de juiste mensen, zodat het niet bij een idee blijft.”

EIERENVANPIETER Ondernemen is niet nieuw voor Pieter. Zijn eerste bedrijf, EierenvanPieter, waarmee hij verse eieren aan de deur brengt, is overgegaan op collega Melle. In de les ‘Jong ondernemen’ op het VWO heeft Pieter in een werkgroep een idee uitgewerkt om van gebruikte autogordels hippe accessoires te maken. Na de zomer gaat Pieter studeren. Geen Bedrijfskunde, want zijn hart ligt bij Geneeskunde.

ZOMERBRIES Een doos BloemenzeeThee bestaat uit 12 zakjes met verschillende smaken: vlierbessen, eucalyptus, citroengras, bloesemthee, lady’s tea en rooibos. Alles is te bestellen via de website bloemenzeethee.nl. Bezorgen in Houten is gratis. Speciaal voor het voorjaar en de zomer verkoopt Pieter ook ijstheemixen onder de toepasselijke naam Zomerbries.

Pieter heeft meer plannen met BloemenzeeThee. Zo zoekt hij bedrijven die de duurzame gedachte achter zijn bedrijf steunen. ,,Ik ken nog niet veel andere ondernemers in Houten, maar wil wel graag met ze in contact komen voor een samenwerking.” BloemenzeeThee is bijvoorbeeld een duurzaam relatiegeschenk.

advertentie
advertentie