Marco van Soest en Koen Spit proosten met het eerste biertje. De Bank en Co is weer geopend.
Marco van Soest en Koen Spit proosten met het eerste biertje. De Bank en Co is weer geopend. Agnes Corbeij

De Bank en Co kan 14 gasten kwijt op het terras

28 april 2021 om 11:30 Zakelijk

BUNNIK Marco van Soest en Koen Spit van eetcafé De Bank en Co in Bunnik gooien vandaag het terras open. Niet omdat ze hopen daarmee geld te verdienen, maar omdat ze gewoon graag weer aan de slag willen. 

Vandaag zijn een aantal versoepelingen ingevoerd, zoals het afschaffen van de avondklok en het verhogen van het aantal bezoekers thuis van één naar twee. Ook mogen de terrassen weer open vandaag. Daar was veel om te doen de afgelopen week. Want voor veel ondernemers is het maar zeer de vraag of dit enige financiële ruimte gaat geven, na al die maanden dat ze gesloten waren, op afhalen en bezorgen na. 

Marco van Soest en Koen Spit zijn eigenaar van eetcafé De Bank&Co in Bunnik. Ook zij hebben een ongelooflijk moeilijk jaar achter de rug. De versoepelingen zijn welkom, maar bieden geen echte oplossing. Marco van Soest: ,,We zijn natuurlijk heel blij dat we open mogen. Toen we dat hoorden waren we eerst heel blij, maar het is een rare opluchting. Want het brengt ook weer zorgen mee.”

Op het terras kan De Bank en Co met aanpassingen 14 mensen kwijt. Marco: ,,Dat is niet kostendekkend. De werktijden worden veel langer. We moeten meer personeel gaan inzetten dan de afgelopen maanden en we blijven ook afhaalmaaltijden maken.” De keuken is Koen zijn afdeling. ,,Ik heb de keuken weer omgebouwd van een afhaalkeuken naar een restaurantkeuken. Dat vereist een andere indeling.”

Toch gaan de deuren open. Omdat het terras open mag zijn tot 18.00 uur, gaan Koen en Marco ook lunch aanbieden. Mensen die thuis werken, kunnen tussendoor even naar het terras om te eten. Koen: ,,Negen jaar geleden hebben we ook lunch aangeboden. Inmiddels zijn er veel nieuwe Bunnikers bij gekomen die in onze doelgroep passen, waar we ons ook op richten. Daar zijn we heel positief over.”

De Bank en Co heeft daarnaast een grote groep vaste klanten. Zij zijn trouw gebleven. Marco: ,,Toen we dicht moesten was de vraag wat we moesten doen. Financieel is het misschien handiger om te sluiten. We hebben ervoor gekozen om toch afhaalmaaltijden te doen, omdat we onze klanten willen blijven bedienen.”

Dat hebben de heren creatief aangepakt. Ze waren een van de eersten die pubquizen ging organiseren. ,,De animo was heel groot.” Later werden er ook bingo’s georganiseerd. Ook werd gedacht aan de sportverenigingen. De deelnemers mochten een vereniging naar keuze noemen waar hun inschrijfgeld voor de bingo naartoe zou gaan. Marco: ,,Alle verenigingen hebben het ook moeilijk. Zo helpen we als dorp elkaar.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie