Peter en Susanne met Jong belegen Weydeland, een van de meest verkochte kazen inOdijk
Peter en Susanne met Jong belegen Weydeland, een van de meest verkochte kazen inOdijk Agnes Corbeij

‘Meer dan Kaas’ opent 6 mei

19 april 2021 om 14:00 Zakelijk

ODIJK De kaaswinkel in Odijk krijgt een nieuwe eigenaar. Peter Velders gaat met pensioen en Susanne van Waas neemt de winkel over. Op 24 april staat Peter voor het laatst in de winkel. Daarna gaat de winkel dicht voor een opfrisbeurt en vanaf 6 mei kan iedereen kaas bij Susanne kopen.

Bijna tien jaar geleden nam Peter Velders de winkel over van Koos en Nel. Voor hem was het een uitbreiding, naast de winkel in Veenendaal waar zijn zoon Bas staat. In Odijk heeft Peter heel wat zien veranderen in tien jaar tijd. Door de nieuwbouw zijn er klanten bij gekomen en het winkelcentrum werd opgeknapt.

PASSAGE Door de aanleg van de parkeerplaats van de Jumbo aan de achterkant en door de opening van de Passage aan de achterkant is de winkel zichtbaarder geworden. De komst van Brouwer Groente en Fruit in de Passage is een welkome aanvulling. Peter verkoopt naast kaas ook noten, bonbons en delicatessen. Deze combinatie blijft bestaan.

Peter gaat grotendeels met pensioen, maar zal de maandagen en bij vakanties of ziekte meedraaien in de winkel van zijn zoon. Peter: ,,Ik wil alle klanten bedanken voor het vertrouwen van de afgelopen jaren en ik ben blij dat ik de zaak met een gerust hart achter kan laten.”

MARKETING Susanne woont sinds 2012 in Odijk met echtgenoot Robert-Jan en hun twee kinderen. Ze haalt al jaren kaas bij Peter. ,,Ik ben gek op kaas, vaak belegen voor op de boterham, maar een stukje oude kaas voor bij de borrel is ook heerlijk.”

Susanne werkt al heel lang in de foodsector, als product- en marketingmanager, onder meer bij kaas- en tapasproducent Royal A-ware. Hier heeft zij aan diverse projecten gewerkt: van het ontwikkelen van kaasconcepten en storytelling tot de organisatie van de deelname van A-ware aan internationale foodbeurzen.

BAAN KWIJT Het laatste jaar werkte ze bij Driessen Food in Bunnik. In dat jaar heeft ze zich gericht op alle marketing en communicatie activiteiten richting klanten. ,,Door de coronacrisis raakte ik mijn baan kwijt, aangezien de meeste klanten van Driessen Food in de horeca zitten.”

Het zette Susanne aan het denken. ,,Wat wil ik nu echt, wat past bij mij? Ik hou van pure producten en van het verwennen van mensen. Ik wil ook graag het verhaal achter een product vertellen. Dat ga ik straks in de winkel doen, maar ook via de social media.” Peter had Susanne al eens eerder gepolst. ,,Toen had ik een baan en heb ik de boot afgehouden. Maar het idee heeft me niet losgelaten.”


MEELOPEN Sinds een paar weken loopt Susanne af en toe een dagje mee in de winkel, om ervaring op te doen en de overgang soepel te laten verlopen. ,,Mensen reageren heel enthousiast als ik vertel dat ik de winkel overneem. Ze zijn blij dat de kaasspeciaalzaak blijft bestaan in Odijk en dat ze van hun vertrouwde kwaliteit kaas kunnen blijven genieten.”

Wat wel verandert is de naam van de winkel. Deze wordt ‘Meer dan Kaas’. Op 24 april is Peter voor het laatst in de winkel en is iedereen welkom om afscheid van hem te nemen. Daarna wordt de winkel in anderhalve week opgefrist en opent Susanne op 6 mei de deuren.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie