Afbeelding
Driessen Food

Consument kan tijdelijk inkopen bij Driessen Food

3 april 2020 om 12:36 Zakelijk

BUNNIK Sinds 28 maart biedt Driessen Food een deel van haar assortiment aan via het tijdelijke non-profit platform etenover.nl. Consumenten kunnen hier producten op bestellen, die Driessen Food normaal 6 dagen in de week bij de gastronomie bezorgt.
,,Door het coronavirus en de maatregelen die genomen zijn om verspreiding te vertragen, is het merendeel van onze klantenkring dicht. Doordat wij al bezig waren met de productie van ons voorjaarsassortiment en ook producten op voorraad hebben, zou dit geen bestemming krijgen. Wij bieden dit nu aan de consumenten aan", aldus Christiaan Driessen, directeur van Driessen Food.

TEGEN VERSPILLING Toen op zondag 15 maart bekend werd dat de horeca moest sluiten, heeft Driessen Food haar versproductie meteen aangepast en gezocht naar mogelijkheden om net aangekochte versproducten te verwerken. Op de locatie in Tilburg worden convenience producten gemaakt en met een deel van de producten is het creatieve team onder leiding van Cor van Dusschoten aan de slag gegaan en zijn mooie nieuwe producten ontwikkeld, zoals een pittige kaassoep en een bloemkoolkerriesoep. Ook is er een deel aan de Voedselbank gedoneerd en zo is de voedselverspilling zoveel mogelijk tegengegaan.

Daarnaast werd gezocht naar een andere manier om de voorraad te verlagen en de komst van dit tijdelijke non- profit platform biedt de mogelijkheid om producten rechtstreeks aan consumenten te verkopen.

Hoe werkt het
Op de website etenover.nl kunnen leveranciers hun eigen assortiment aanbieden, met daarbij een ophaalinstructie. Consumenten kunnen per leverancier een bestelling plaatsen en betalen rechtstreeks aan het platform. Van deze kosten gaat 5% naar het platform en 95% gaat naar de leverancier.


Over etenover.nl
Dit is een non-profit platform geïnitieerd door Shoot My Food, Food Inspiration en Foodservice Network. Zij willen een faciliterende rol vervullen en hebben dit platform gemaakt voor iedereen actief in de voedselketen (groothandels, grote producenten, ambachtelijke makers, grootkeukens, etc.). Dit platform is gebaseerd op vertrouwen, is tijdelijk en bedoeld om vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Het doel is om alle partijen in de voedselketen overeind te houden.

Over Driessen Food
Driessen Food is een totaal versleverancier voor gastronomie, catering en cruisevaart. Met oog voor detail als het gaat om
kwaliteit, duurzaamheid en oorsprong, maakt Driessen Food al decennia lang een strenge selectie van de allerbeste vis, vlees, agf en zuivel.
De basis van dit familiebedrijf is gelegd in 1899. Op dit moment staat de 3e generatie aan het roer en is Driessen Food uitgegroeid tot de meest complete versleverancier met een rijke historie en een geheel eigen karakter waarbij gestreefd wordt naar het ontzorgen van de klanten. Binnen elke versgroep is er een eigen versspecialist. Zij hebben veel kennis en ervaring met het werken op specifieke receptuur, maatwerk en het leveren van onderscheidende producten. Er wordt op 3 locaties (Bunnik, Utrecht en Tilburg) geproduceerd, alles onafhankelijk en in eigen beheer. Driessen Food blijft op alle fronten innoveren. In assortiment, techniek, kennis en in service. Alleen zo kunnen ze de beste zijn in wat ze doen.
 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie