fysiotherapeut Sandra Winkel-Achterberg van KiaOra Fysiotherapie
fysiotherapeut Sandra Winkel-Achterberg van KiaOra Fysiotherapie Karin Tim-Mijland

10 jaar KiaOra Fysiotherapie in Cothen

7 februari 2024 om 12:45 Zakelijk

COTHEN KiaOra is de naam van de praktijk van de ervaren fysiotherapeut Sandra Winkel-Achterberg. Op 5 februari bestond haar zaak tien jaar. Zij behandelt klachten aan het bewegingsapparaat op een holistische manier, lichaam en geest vormen daarbij een geheel. In haar praktijk ziet ze vooral stress gerelateerde symptomen en spierspanningsklachten zoals nek-, schouder- en hoofdpijn of lage pijn in de rug.


Na haar opleiding werkte Sandra onder meer als fysiotherapeut bij het Engels nationaal heren softbalteam. In 2013 was zij in Nieuw-Zeeland aanwezig bij hun trainingen voor het WK. Daar kwam ze in aanraking met de Maori’s en hun taal. Die ervaring maakte een grote indruk op haar. Nadat ze een paar jaar in dienst was bij een fysiotherapeut, startte ze in 2014 haar praktijk. Daarvoor zocht ze een geschikte naam die precies past bij haar visie op haar eigen bedrijf. Dat werd KiaOra een woord uit het Maori dat ze tijdens haar reis tegenkwam en helemaal past bij hetgeen waar zij voor staat. Het betekent welkom en dat staat centraal in haar praktijk. ,,In een huiselijke sfeer mensen zich thuis laten voelen. Zij mogen hun emoties laten zien en zichzelf zijn.” Sandra vervolgt: ,,Ik behandel mensen met respect, luister en vraag door.”

Sandra vertelt dat een fysieke klacht een boodschap van het lichaam is. ,,Ik zet iemand aan het denken, wat vertelt het lichaam dat het nodig heeft? Mensen mogen dan zelf voelen wat ze nodig hebben. Daarbij geef ik handvatten.” Op deze manier is het beter mogelijk om de lichamelijke klacht tot in de kern op te lossen, vertelt ze. Sandra werkt veel met haar handen en geeft massages, zoals zwangerschapsmassages. Tijdens de behandelingen voelt ze aan het lichaam wat iemand nodig heeft. ,,Ik wil ervoor zorgen dat mijn cliënten zich weer goed voelen.”

De afgelopen tien jaar waren succesvol. ,,Ik kijk met een glimlach terug, ik heb veel geleerd. Het was hard werken als ondernemer, maar het heeft veel mooie kanten, ik heb mooie gesprekken gehad met mensen. Ik ben trots op hetgeen ik heb neergezet.” 

KiaOra, Willem Alexanderweg 77D Cothen www. kiaora-fysio.nl T: 06 11 42 38 08.

Deze informatie wordt je aangeboden door KiaOra Fysiotherapie in Cothen

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie