Afbeelding

Directplant.nl zoekt pleinmedewerkers en plantenbezorgers

31 januari 2024 om 13:00 Zakelijk

BUNNIK Directplant.nl uit Bunnik is de grootste tuinplantenwebshop van Nederland. Het open, transparante en duurzame bedrijf uit Bunnik zoekt nieuwe collega’s. Hou je van buiten werken, zoek je een unieke werkplek en wil je aan de slag als pleinmedewerker of plantenbezorger? Directplant.nl heeft plek voor jou.

door Stan Bos

Edward van Woerden, manager operations bij Directplant.nl, leidt zijn bezoek rond. Het bedrijf groeit flink uit zijn jasje, dus wordt het terrein uitgebreid. Directplant.nl heeft niet voor niets een uitgebreid assortiment aan tuinplanten. Via de webshop is alles te bestellen; van vaste planten tot bomen en van rozen tot rhododendrons. Het tuinplantenbedrijf groeide in ruim tien jaar uit tot een grote naam in de markt met een eigen distributienetwerk die niet alleen dekkend is voor Nederland, maar ook een groot deel van België bestiert.

Directplant.nl heeft twintig bussen rondrijden. Het voorjaar moet nog beginnen, dus het is stilte voor de storm. ,,In het voorjaar explodeert het”, vertelt Edward. ,,We zijn een seizoensbedrijf. In het hoogseizoen is het volle bak en schalen we op. We hebben 25 mensen in dienst en groeien hard. Dat vergt steeds meer creativiteit en aanpassingen. Er is al veel veranderd, we hebben nieuwe mensen en het bedrijf ontwikkelt zich continu door, ook de hoogwaardige webshop.”

De webshop is dé plek om tuinplanten te bestellen. Als iemand een bestelling heeft geplaatst, gaan ze bij Directplant.nl aan de slag en schakelen ze gespecialiseerde kwekerijen in. Alle planten komen bij verschillende gespecialiseerde kwekers vandaan en dat geldt ook voor rododendrons. ,,Wij bestellen pas als de klant bij ons heeft besteld. Daardoor is alles vers. Bestellingen die voor middernacht op zondag zijn geplaatst, worden de week erop geleverd.”

Om de groei van het bedrijf te ondervangen zoekt Directplant.nl, dat duurzaam en maatschappelijk verantwoord onderneemt, nieuwe pleinmedewerkers en plantenbezorgers. Als pleinmedewerker ben je liefhebber van buiten werken, in weer en wind. ,,Je bent de hele dag buiten. Het is een fysieke functie. Je loopt, tilt en verplaatst veel en moet een hands on mentaliteit hebben. Je bent aan het laden, lossen en sorteren. Plantenkennis een pré, maar je kunt het ook bij ons leren.”

Ook plantenbezorgers zijn welkom. ,,Bij ons ben je het verlengstuk van de klantenservice en het enige persoonlijke contact voor ons bedrijf met de klant. Bij ons is het ook druk, maar op een dag heb je gemiddeld zo’n twintig adressen en ben je niet aan het racen. Het is een heel andere dynamiek, omdat mensen het leuk vinden als hun planten worden gebracht. Bij voorkeur zoeken we fulltimers, maar ook parttime is goed. Beschikbaarheid op zaterdag vinden we ook belangrijk.”

Naast de reguliere secundaire arbeidsvoorwaarden heeft Directplant.nl een tijd-voor-tijd-regeling. Uren worden bijgehouden in de app. In het hoogseizoen bouw je veel uren op, waardoor je in de winter lekker wat vaker vrij kunt zijn. ,,Wij hebben een transparante, open cultuur waar plek is voor iedereen.”

Belangstelling voor één van deze functies? Neem dan contact op met Edward van Woerden via edward@directplant.nl.

Deze informatie wordt u aangeboden door Directplant.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie