Buurtbarbecue op vrijdag 16 september
Buurtbarbecue op vrijdag 16 september Sustay, LekstedeWonen

Buurtbarbecue voor nieuwe bewoners Rhijnhaeghe

Wonen

BUNNIK Het afgelopen jaar zijn alle 91 woningen van de nieuwe woonbuurt Rhijnhaeghe in Bunnik opgeleverd. Nu alle bewoners hun sleutel hebben ontvangen, was het tijd voor een buurt-barbecue. Projectontwikkelaar Sustay organiseerde deze samen met belegger Domus Heres en woningcorporatie LEKSTEDEwonen zodat de nieuwe bewoners elkaar konden ontmoeten. Dat werkte, want bijna iedereen meldde zich aan voor de barbecue.

In Rhijnhaeghe zijn verschillende soorten woningen gebouwd: rijwoningen, twee-onder-één-kapwoningen enappartementen. De woningen zijn deels verkocht en deels verhuurd. Directeur Ed deGroot van LEKSTEDEwonen is zeer tevreden met het resultaat: ,,Ik wens de bewoners veel woonplezier in hun duurzame, comfortabele woningen op deze mooie plek. Het is belangrijk dat in een nieuwe woonbuurt de nodige huurwoningen worden toegevoegd.” 

Binnen Rhijnhaeghe zijn een aantal huurwoningen zijn specifiek toegewezen aan starters, senioren en lokaal woningzoekenden. Dat heeft geleid tot een mooie mix van mensen. 

Wethouder Ali Dekker kwam ook langs op de barbecue. ,,Fantastisch om te zien hoe deze nieuwe wijk in één jaar tijd is gegroeid tot een echte Bunnikse woonbuurt. De bewoners, jong-ouden huurders-kopers, wonen er prettig samen en genieten van hun woning en woonomgeving. Het is een succesvolle transformatie van kantoren naar wonen.”

Afbeelding
advertentie
advertentie